Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mycka AEG stále jen vypouští vodu - chyba i20

Je to přesně AEG Mod.F88009WOP, PNC: 911417003/02. Opravdu si už nevím rady, pročítal jsem různá fóra a nic vůbec na nic jsem nepřišel..

Myčka na kterýkoliv program začne vypouštět vodu - i když je prázdná, pod filtrem je jen opravdu trošililinka. Čerpadlo vypouštění jede asi minutu, pak se zastaví na asi 10s, pak se cyklus 2x opakuje a pak svítí hlášení i20. Vodu novou na mytí nenapouští.

Plastovou nádobku s filtrem jsem měl vymontovanou, je důkladně vyčistěná, propláchlá proudem vody ve vaně, hadičky také, čisté zkontrolované.
Hladinové čidlo na pravém boku také zkontrolované čisté, hadičká průchozí, čistá. Čidlo - jde o tip elektronický s cívečkou bez spínače. Funkčni asi je, při provozu myčky jsem do něj fouknul a napsalo to nějakou chybovou hlášku myslím i40, ale to je asi jedno.
Čerpadlo také čisté.
Čidlo proti zaplavení s polystyrenem vyzkoušené, při odpojení žádná změna, nebo to napsalo nějakou chybovou hlášku, teď nevím.
Topné těleso vyzkoušené pípákem - přerušené není, při odpojení změna žádná.
Zkoušel jsem nalít vodu do mycky a zapnout ji, čerpadlo všechnu odčerpalo, pak jede zase nasucho a po asi 3 minutách napíše známou hlášku i20.

Myčku jsem dostal jako nefunkční, takže ani pořádně jsem ji v chodu neviděl. Bylo mi řečeno že nenapouští vodu.

Prosím o jakoukoliv radu co bych ještě mohl vyzkoušet..už opravdu nevím jak určit závadu, děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyreseno, opraveno...mycka meje jako nova... :) Musel jsem si nakonec poradit sam...
qwerz 06.03.2016 22:38
qwerz
Zkus se podělit, co té myčce bylo.
Yarda 06.03.2016 22:59
Yarda
Chtel jsem nejakym zpusobem zjistit ktere cidlo porad dava signal k vypousteni vody, jsou dve. Jedno…
Qwerz 07.03.2016 11:44
Qwerz
Osobně si myslím, že studené spoje jsou častou příčinou problémů s myčkami obecně - přecejen je uvni…
Kurt 07.03.2016 11:49
Kurt
Děkuji za radu - po spuštění programu myčka 3x pustila vypouštění (i když již vypuštěno bylo po prvn…
lukymil 25.09.2017 07:46
lukymil
zdravím, jak spouštíte ty servisní mody,diky
kick 24.10.2020 17:17
kick
Zdary: Vypněte myčku. Stisněte současně tlačítka "Start" ("Option") a "Program" . Držte a zapněte my… poslední
Rusofil 24.10.2020 18:43
Rusofil

Chtel jsem nejakym zpusobem zjistit ktere cidlo porad dava signal k vypousteni vody, jsou dve. Jedno na zakalenou vodu a druhe je ten hladinovy. Jednotky jsou dve, jedna ve dverich a druha za cerpadlem. Ta ve dverich se stara o cidla. Po vyndani obou jednotek jejich zkontrolovani jsem ocistil plosky pro konektory, konektory jsem prostrikal sprejem na kontakty, vse zapojil nazpet a mycka jede :) Takze jedine co me napada, ze v jednom tom spoji byl nepatrny odpor a jednotka z cidla cetla spatnou informaci o stavu hladiny..

Osobně si myslím, že studené spoje jsou častou příčinou problémů s myčkami obecně - přecejen je uvnitř po relativně dlouhý čas teplá voda, resp. pára a ta se může k elektronice dostat i nepatrnou netědností.
Každopádně blahopřeji a děkuji za informaci o způsobu řešení.

Děkuji za radu - po spuštění programu myčka 3x pustila vypouštění (i když již vypuštěno bylo po prvním vypuštění), potom začala pípat s err. I20 (+F1 - význam jsem nenašel) - v servisním modu vše fungovalo, pouze voda se napouštěla až těsně pod kovový filtr (to jsem si uvědomil bohužel až poté, co zase běžela - normálně bývá 1-2 cm nad kovovým filtrem "-). Můj postup (pouze základní kroky ), který nakonec znamenal po celodenním boji "vítězství" nad myčkou AEG F87004P:
o Do myčky nalita horká voda s jarem a následně vyčerpáno, protože jsem nenašel kovové sítko (ví někdo, zda-li se k němu dá dostat ?), tak potom přes noc nalito 0,5 litru octa. Nevyřešeno (měl jsem asi začít následujícím krokem "-).
o Vytaženo čidlo hladinového spínače (nepodařilo se změřit změnu odporu při přetlakování pusou – ale docházelo ke „klapnutí“ (později zjištěno, že je to asi indukční a ne odporový spínač a že to asi není vhodné dělat "-)). K hadičce hladinového spínače připojena další hadička, ke které připojena PET s horkou jarovou vodou a samospádem vytlačen do myčky „mastný nepořádek“ (předtím jsem to zkoušel pusou a bylo to průchozí, ale po této operaci zjištěno, že jsem musel "fouknout" pod vyšším tlakem)– 2x opakováno. Nevyřešeno. Je možné, že následným problémem mohlá být vzniklá pěna z jaru - ale vlastní vypouštění fungovalo, tak jsem to neřešil.
o Oddělána přívodová hadice na vodu a kontrola sítka v hadici (sítko jsem se nepokoušel vytáhnout – lze to vůbec ?) – v sítku opticky nebyl nepořádek.
o Myčka položena „na záda“. Protože v servisním módu oběhové čerpadlo (tuším krok 8) se sice spustilo, ale nebyl slyšet ostřik z trysek, kontrola čerpadla pro oběh vody při mytí – bez problémů (). Vyčištěno čidlo teploty vody (nízký váleček zasunutý přímo do plastové vaničky). Rozdělán plovák spínající bezpečnostní spínač vody v spodní části myčky – po sepnutí změna pouze mezi 2 kontakty, třetí kontakt nevím k čemu je. Vyzkoušeno zapnutí myčky při odpojení kontaktu na spínač – jiná chybová hláška hned po spuštěno (i30). Nevyřešeno.
o Nějakou dobu mám problém s napouštěním (dlouho trvá) - labyrint vlevo – vytažení (nutnost odšroubování velké plastové matice zevnitř vlastní myčky), dal jsem do pekáče a zalil 3 litry horkého octa – vyčištěno. Nevyřešeno.
o Hladinový spínač - ve servisním režimu vyzkoušení funkce tak, že spínač vytažen, ale el. zapojen – přetlak simulován pusou - funkční. Přestříkání konektoru kontaktolem. Asi omylem zapnuto pulsní mytí. Rozdělány dveře, oddělán konektor s černými kabely (černé kabely jdou i do hladinového spínače), přestříkán kontaktolem. Na zákl. desce jeden kontakt nějaký zvláštní (mohl být z předchozí opravy, kdy jsem měnil relátka na RAS-1215 ) – přepájen. Znovu vytažen konektor na hladinový spínač, vyzkoušeno spuštění myčky při vytaženém konektoru – jiná chybová hláška hned po spuštění (tuším i40). Do tohoto okamžiku napouštění skončilo tak, že hladina byla těsně pod kovovými filtry myčky a v servisním módu č.8 sice čerpadlo spustilo mytí, ale nedocházelo k ostřiku v myčce (asi nevytlačilo vodu nahoru). Od tohoto okamžiku napouštění vody tak, že hladina byla cca 1-2cm nad kovovým filtrem.
o Myčka začala fungovat – nevím přesně proč - asi hladinový spínač spínal dříve než měl, nebo kontakty měly větší odpor ?, možná vygenerování jiné chybové hlášky udělal reset původní (za celou dobu se mi nepodařil reset myčky tak, aby zmizely chybové hlášky – při spuštěném daného funkce nebo spuštění myčky jsem mačkal 2 a 3 tlačítko ale bez jakékoliv reakce). Ještě prý by to mohlo ovlivnit nějaké čidlo špinavé vody za čerpadlem (asi mycím - oběhovým) – to jsem ale neviděl. Ví někdo jak vypadá ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru