Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka AEG 55000Vi, chybová hláška i20, i41

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. Mám myčku AEG Favorit 55000 VI. Při jejím zapnutí bývalo slyšet zpočátku hučení čerpadla, zřejmě odčerpání vody,následovalo napouštění vody a dále proces mytí. Nyní myčka při zapnutí jakéhokoliv programu zpočátku hučí, ale následné napuštění vody již není slyšet. Po asi dvou minutách myčka vykáže chybu i20. Prohlédl jsem toto fórum zejména příspěvky od Al2 a v servisním módu mi vyběhla hláška poruchy i20, následně i41 a pak i0. Dále již vše fungovalo. při sepnutí tlačítka se voda se odčerpala (měl jsem hadici v kyblíku), pak se napustila, dále bylo slyšet sepnutí relé a syčení (zřejmě ohřev vody), čerpání a stříkání vody z lopatek. Prostě jsem nepřišel na nic co by bylo chybou. Dle chyby i41 by se snad mohlo jednat o poruchu zámku. Prosím o radu zda by i v případě chyby zámku fungovala myčka v servisním módu. Uvítám jakoukoliv radu či pomoc. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tipuju ucpany system pro hladinovy spinac. Kousek skla, jidla nebo jineho neradu v hadicce spinace ú…
Al2 24.05.2015 21:41
Al2
Přes noc jsem měl v myčce nalitý ocet. Do myčky jsečm ráno nalil asi kbelík vody, co to šlo. Při ote…
Standa5 25.05.2015 10:30
Standa5
Takze se voda odcerpava, ale prilis pomalu, kdyz to za 120s pri beznem programu vytahlo vodu jen pod…
Al2 26.05.2015 00:00
Al2
Asi jsme to špatně popsal, odčerpání naplněné myčky až po okraj vodou trvá cca 10 sekund, ale i po ú…
Standa5 26.05.2015 19:04
Standa5
http://kutilska.poradna/q/view/97354-mycka-aeg -65410-chyba-i40-a-jen-vypousti-vodu jestli je vsech…
Al2 26.05.2015 20:14
Al2
Přeji krásný dobrý den pánové a taky dnes je. Sledoval jsem dopoledne tady ty Vaše diskuze a musím k…
PS111 02.06.2015 15:01
PS111
Prosim neprehanet to s tou chválou ;-) ... jsem rád, pokud to nekomu pomohlo/pomůže a nemusí absolvo… nový
Al2 03.06.2015 13:55
Al2
Dlouho jsem váhal co dál s opravou. Rozhodl jsem se objednat hladinový spínač. Tento jsem namontoval… nový
Standa5 18.06.2015 18:31
Standa5
Mam stejny problem jako Vy. Prozatim jsem spinac nezkousel menit. Jak jste dopadl? nový
OSVALDIK 07.10.2015 21:03
OSVALDIK
Hledal jsem na různých fórech případné další informace, ale nic dalšího co by vedlo k upřesnění, či… nový
Standa5 08.10.2015 15:04
Standa5
Tak jsem mluvil s jednim opravarem a ten je presvedceny, ze to spinacem nebude (jeste se mu nestalo,… nový
OSVALDIK 10.10.2015 08:27
OSVALDIK
Ja mam Electrolux ale rovanky problem i20 pocas programu a voda je odcerpana alebo i40 na zaciatku p… nový
Stano6 01.09.2016 07:45
Stano6
Už si to moc dobře nepamatuji, ale po výměně hladinového snímače se mi začaly objevovat další chybov… nový
Standa5 01.09.2016 10:59
Standa5
zdravim, mycka hlasi v servisnim menu kody ic3, i41, i0 tusite v cem je problem? Diky nový
Pjotr 21.09.2016 19:37
Pjotr
Zkusil jsem test jednotlivych procedur v servisnim modu. Mycka jen vypusti vodu (5), dal uz nic nede… nový
Pjotr 21.09.2016 20:36
Pjotr
Dobry den, Me se deje to same, zatim to byl vzdy analogovy tlokovy senzor. Nejucinnejsi je pro me t… poslední
Vasik Pospich 09.01.2020 22:50
Vasik Pospich

Tipuju ucpany system pro hladinovy spinac. Kousek skla, jidla nebo jineho neradu v hadicce spinace úrovně hladiny ci v jimce. Pokud odcerpavani do kyble trvalo i s davno odcerpanou vodou dve minuty, tak nekde v okruhu spinace a ne odtokove hadice jako takove ci v cerpadle.

To i41 muze znamenat tez jen to, že v průběhu nejakeho myti byla otevrena dvirka, i0 pak to, že jedna chybova pozice je jeste volna, nezabyval bych se jimi, soustredil bych se na tu i20.

Jsou v tom servisnim modu pri vypousteni a napouštění zretelne slyset cvakani hladinoveho spínače z praveho boku mycky (mely by tam byt dva - prvni cerny hlida uroven vody, druhy cerveny s privodem hadicky o neco vyse je tam pojistny. Nemaji nic spolecneho s plovakovym senzorem na dne mycky).

Nalijte to mycky vodu, aby byla az po dvirka (doplna, ale aby jeste netekla ven). Spuste v servisnim rezimu odcerpavani. Musi probehnout rychle, voda zmizet urcite podstatne drive, nez za 120 sekund, musi se ozvat zretelne CVAK a mycka hned vypnout odcerpavani. Pokud ne, rozdelat mycku, vycistit filtry, jimku, sitko v ní a hadicky od ni az k cernemu hladinovemu spinaci. Zkuste foukat usty do hadicky odpojene od jimky, zda cvaka pri foukání do ní (musi reagovat a cvakat jiz pri opravdu mirnem foukani). Zkuste i foukat do hadicky odpojene od tela spinace, zda se lehce profouknete do jimky. Muze to byt i odtokova hadice, ale pokud to dobre a rychle jde do kyblu a v mycce je po ukonceni odcerpavani vody v jimce pod filtrem nula nula nic vody, hadice bude ok.

Pokud zatim vse OK (ci je jiz docileno radne funkce odcerpavani viz vyse), pokracujte v servisnim modu po vypusteni s napoustecim krokem. Na konci napousteni musi byt zretelne slyset CVAK a napousteni hned ukonceno. A to drive, nez za 120 sekund. Je tam dost vody ? Pri otevreni dvirek musi byt voda videt nad urovni hrubeho plocheho filtru na dne mycky.

vyzkousejte, dejte vedet ...

Přes noc jsem měl v myčce nalitý ocet. Do myčky jsečm ráno nalil asi kbelík vody, co to šlo. Při otevřených dvířkách a zaplé myčce došlo k odčerpání vody až po sítko. Při přepnutí do servis módu se odčerpala zbylá voda, ale odčerpávání se při nulové hladině neukončilo. Skončilo až s uběhnutím asi 30 sekundového servis módu. To vše jsem několikrát zopakoval. Beze změny. V bodě 6. při napouštění se voda napustí těsně pod úroveň kovového sítka.

Takze se voda odcerpava, ale prilis pomalu, kdyz to za 120s pri beznem programu vytahlo vodu jen pod sitko a ne vsechnu (predpokladam myslite sitkem ten velký filtr na dne mycky, co je videt a jimka pod nim zustala plna vody a vyhnal ji ven az servis rezim, tedy dalsi kolo pomaleho odcerpavani).

Kdyz jde voda pryc pomalu, nevyvine se dostatecny podtlak pro spravnou funkci hladinoveho tlakoveho spinace a zrejme to "cvakne" az po nejake době po marnem uplynuti casu 120, resp 30 sekund pri beznem, resp. servisnim odcerpavani. Napousteni pak probehne jiz v poradku.

Zkuste poslouchat to cvakani, kdy to nastane, viz vyse. A dejte sem vědět. Pomuze to odhalit, kde je chyba.

Doporucuji odkrytovat mycku, vycistit tu jimku pod sitkem, sitka v ni v miste napojeni hadicek a hadicky a overit foukanim spravnou fci hladinoveho tlakoveho spinace, viz vyse. Aspon tu spodni z tech dvou.

Pokud toto nepomuze, bude zbytky jidla ci pěnou z něho pricpane vypousteci cerpadlo nebo hadice - vycistit. Lze pouzit jemne tenky drát apod. a opatrne prostouchnout labyrint cerpadelka a protahovacim perem tu hadici (pozn: videl jsem mycku, ktera jen hucela a nehonila obehovym cerpadlem vodu a nedopoustela dost vody jen diky tomu, že v obehovem cerpadle byla pena z jidla a netlakovalo to, tudiz hladina nevystoupala az nahoru a neobihala systemem - mycka totiz dopousti vodu i pri oplachu uz za behu obehoveho cerpadla na spravnou finalni hladinu. Stacilo tehdy parkrat v servisnim rezimu vypustit a napustit vodu a nechat servisni rezim obehu, pak spustit 30 min program, po uvodnim napusteni otevřít dvirka, prelit mirne vodou a pytlik kyseliny citronove a bylo - pena a slem ze zbytku jidla je vetsi prevít, nez se muze zdat :-)

Melo by to pomoct to vycisteni te jimky, hadicek atd ... (mechanicky nejdrive a az to bude jakztakz fungovat, pak cyklus s kyselinou citronovou) ...

Asi jsme to špatně popsal, odčerpání naplněné myčky až po okraj vodou trvá cca 10 sekund, ale i po úplném vyprázdnění běží čerpadlo bez toho, aniž by se zastavilo.
Myčku jsem převrátil na záda odmontoval přední spodní plechový kryt, pravý boční kryt a spodní plastový kryt(DNO MYČKY) - co zřejmě zachytává případnou uniklou vodu z netěsného systému. Z jímky vede hadička směrem k pravému boku myčky do zřejmě hladinového - tlakového spínače. Tato hadička je naprosto čístá. Oddělal jsem i tlakový spínač - zřejmě tento detail.php. Vše je naprosto čisté. Tento snímač jsem se snažil i profouknout, ale žádné cvakání není slyšet. Tento snímač nemá žádné kontakty, jen je vidět deska plošného spoje se třemi vodivými cestami pl. spoje na které se nasunuje svorka. Při proměření dig. měřičem jednotlivé cesty pl. spojů nejdou mezi sebou prozvonit, ani při foukání do snímače. Snímač jsem rozdělal a pracuje na principu, že hladina vody tlačí na gumovou membránou, která přes pružinku tlačí na kovový váleček, který se zasunuje či vysunuje(zřejmě působí jako jádro elektromagnetu), neboť kolem něj je z vnitřní části snímače namotána cívka z Cu drátu. Cívka jde prozvonit, její konce jsou naletovány na desce plošného spoje a jsou tam naletovány ještě nějaké SMD součástky. Vzhledem k tomu jak jsem psal o gumové membráně a válečku tak snímač asi proto necvaká (možná by měl asi spínat nějaké relé a to by snad cvakalo). Nicméně jednotlivé vývody ze snímače se v žádné kombinaci nepodařilo prozvonit. Myčky jsem teda znovu zkompletoval a při zapnutí hlavního vypinače se objeví hláška i40 a okamžitě se rozjede odčerpávání prázdné jímky. Tak už nevím co s tím.

Přeji krásný dobrý den pánové a taky dnes je. Sledoval jsem dopoledne tady ty Vaše diskuze a musím konstatovat, že pan Al 2 je BOREC a smekám před jeho znalostmi. Díky tomu, co jsem zde přečetl, tak se mi podařilo opravit myčku AEG a pokud by byl pan Al2 ochoten poradit i v budoucnu, rád bych využil jeho znalostí. Děkuji za odpověď a reakci, Pavel

Prosim neprehanet to s tou chválou ;-) ... jsem rád, pokud to nekomu pomohlo/pomůže a nemusí absolvovat návštěvy servisaka, který za 1.000 Kč řekne, že nevi, co s tím ... či si rekne 6.500 za novou elektroniku, kterou si musim nejdrive od neho koupit a pak se uvidí, jestli to tim bylo (oboji se mi ze strany autorizovanych servisu kdysi stalo) ...

Chlapi (dámy) sobě :-)

Dlouho jsem váhal co dál s opravou. Rozhodl jsem se objednat hladinový spínač. Tento jsem namontoval a myčka stále vykazuje stejnou chybu. Při zapnutí programu se voda odčerpá, ale nová nenateče. Na levé straně myčky je vidět plastový labyrint, přes který je vidět, že v servisním režimu myčky se voda doplní a nateče do myčky. Prosím o radu co dál. Mohla by být závada v topném tělese a případně, kde ji najdu?

Hledal jsem na různých fórech případné další informace, ale nic dalšího co by vedlo k upřesnění, či určení příčiny závady jsem nezjistil a raději než zvolit opravu metodou pokus - omyl jsem vzhledem k cenám dílů už raději nezkoušel a volal opraváře myček, který když přijel tak jsem měl pocit, že toho o myčce, chybových hláškách a poruchách myček vím víc než on, což mi posléze i on sám sdělil a nabídl, že můžu jezdit po opravách s ním. Nicméně myčku si odvezl a po pár dnech mi ji přivezl opravenou s tím, že mi sdělil, že do myčky namontoval mnou objednaný hladinový spínač a myčka mu stále nefunogovala. Při dalším zjišťování příčiny poruchy, kdy musel myčku různě překlápět a otáčet ji myčka začala normálně fungovat ve všech režimech bez vykazování jakýchkoliv problémů. Takže jsem zaplatil 1000,- Kč a myčka jede. Co bylo příčinou poruchy nevím. Možná to byl hladinový spínač a při jeho výměně, kdy jsem měl myčku překlopenou někde natekla či nakapala voda, což způsobilo další potíže.

Už si to moc dobře nepamatuji, ale po výměně hladinového snímače se mi začaly objevovat další chybové hlášky (už si nepamatuji jaké) až jsem z toho byl zoufalý. Kontaktoval jsem e- mailem značkový servis, ale nedočkal jsem se žádné rady či pomoci v čem by závada mohla být. Takže jsem musel nakonec volat opraváře - a musím konstatovat, že jich u nás moc není. Vlastně jen jeden. Jelikož jsem měl z internetových diskuzí načtené informace o různých poruchách a chybových hláškách, které jsem už znal pomalu z paměti tak mi opravář řekl, že o tom snad vím víc než on a můžu s ním jezdit po opravách. Nevypadal zrovna na to, že by věděl co s tou myčkou je. Nakonec se mi za dva dny ozval, že myčka mu vykazovala stále chybové hlášky, ale poté co myčku kvůli manipulaci převrátil na zadní stranu - nebo možná i vzhůru nohama tak všechny chybové hlášky ustaly a myčka normálně funguje. Je možné, že jak jsem s myčkou manipuloval, tak v nějakých hadičkách mohla být voda, které vytekla někam, kde neměla a to bylo příčinou těch dalších chybových hlášek. Takže můžu konstatovat, že chyba byla v hladinovém snímači. Ale pozor: na fóru zde bylo psáno, že hladinový snímač by měl při profuku cvakat. Mě necvakal a totéž mi potvrdil opravář. Cvakání u snímače se projevovalo u starších modelů a profuk jako kontrola snímače (aspoň u těch nových) se nesmí dělat, neboť je velmi citlivý a mohlo by dojít k jeho poškození. Reaguje i na nepatrné zvýšení hladiny.

Rád bych pomohl, ale víc si nepamatuji a od té doby jsem se ani o žádné další informace o myčce a chybách nezajímal. Informace jsem čerpal z různých odkazů a fór, které se mi objevily jako různé odkazy.

Dobry den,
Me se deje to same, zatim to byl vzdy analogovy tlokovy senzor.

Nejucinnejsi je pro me tento postup:
Sundat bocni kryt (nase mycka vpravo pri pohledu zepredu.
Dole u dvirek je senzor, ke kteremu vede hadicka. (Cerna krabicka s hadickou a 3zilovym tenkym kabelem)
Odpojit hadicku od senzoru.
Nalit trochu vody, jen tak aby lehce odtekala.
Hadicku parkrat profouknout kompresorem.
Vse zpatky namontovat a melo by fungovat :).
Vasek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru