Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka AEG 55000Vi, chybová hláška i20, i41

Tipuju ucpany system pro hladinovy spinac. Kousek skla, jidla nebo jineho neradu v hadicce spinace úrovně hladiny ci v jimce. Pokud odcerpavani do kyble trvalo i s davno odcerpanou vodou dve minuty, tak nekde v okruhu spinace a ne odtokove hadice jako takove ci v cerpadle.

To i41 muze znamenat tez jen to, že v průběhu nejakeho myti byla otevrena dvirka, i0 pak to, že jedna chybova pozice je jeste volna, nezabyval bych se jimi, soustredil bych se na tu i20.

Jsou v tom servisnim modu pri vypousteni a napouštění zretelne slyset cvakani hladinoveho spínače z praveho boku mycky (mely by tam byt dva - prvni cerny hlida uroven vody, druhy cerveny s privodem hadicky o neco vyse je tam pojistny. Nemaji nic spolecneho s plovakovym senzorem na dne mycky).

Nalijte to mycky vodu, aby byla az po dvirka (doplna, ale aby jeste netekla ven). Spuste v servisnim rezimu odcerpavani. Musi probehnout rychle, voda zmizet urcite podstatne drive, nez za 120 sekund, musi se ozvat zretelne CVAK a mycka hned vypnout odcerpavani. Pokud ne, rozdelat mycku, vycistit filtry, jimku, sitko v ní a hadicky od ni az k cernemu hladinovemu spinaci. Zkuste foukat usty do hadicky odpojene od jimky, zda cvaka pri foukání do ní (musi reagovat a cvakat jiz pri opravdu mirnem foukani). Zkuste i foukat do hadicky odpojene od tela spinace, zda se lehce profouknete do jimky. Muze to byt i odtokova hadice, ale pokud to dobre a rychle jde do kyblu a v mycce je po ukonceni odcerpavani vody v jimce pod filtrem nula nula nic vody, hadice bude ok.

Pokud zatim vse OK (ci je jiz docileno radne funkce odcerpavani viz vyse), pokracujte v servisnim modu po vypusteni s napoustecim krokem. Na konci napousteni musi byt zretelne slyset CVAK a napousteni hned ukonceno. A to drive, nez za 120 sekund. Je tam dost vody ? Pri otevreni dvirek musi byt voda videt nad urovni hrubeho plocheho filtru na dne mycky.

vyzkousejte, dejte vedet ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny