Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Talirove hmozdiny

Dobry den. Neda me to a musim se zeptat odborniku. Mam dum a zatepluji ho do vyse 4 metry. Otazka zni musim aplikovat talirove hmozdiny? Nekdo tvrdi ze je to zbytecne, druha strana tvrdi at je tam dam. Ja se priklanim taky k hmozdinam uz jen pro jistotu ze to bude drzet. Otazka zni hlavne v tom jestli hmozdiny po navrtani do ciheleneho zdiva zpusobuji nejake tepelne mosty i po zazatkovanim sedym polys. spuntem? Mohu se prez ne obavat nejakeho uniku tepla a tepelneho mostu nebo to nehrozi? Zatepluji pro to abych se tepelnych mostu zbavil a nerad bych si privodil nejaky problem. Pouzivam na 45 cm cihelneho zdiva Baumit open reflect sedy 10 cm je to jako 12 klasickeho eps, hmozdiny jsou plastove a budou zadelavane eps sedym spuntem. Vim dela se to vsude ale chci znat nazor. Dekuji vsem za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, nenajdete jeden názor. Kolega již napsal, že dával 2 hmoždinky jako jistotu, jiný dá 6 na…
milan.cukrar 26.09.2014 07:16
milan.cukrar
jenom dotaz.Při vašem zateplení 30 cm EPS.Jakou máte tepelnou pohodu v létě?
dabac 26.09.2014 12:19
dabac
V těch největších letošních vedrech jsme neměli více než 28°. Od stropu nesálá teplo vůbec. Teplota… poslední
patyk 26.09.2014 14:03
patyk

Dobrý den,
nenajdete jeden názor. Kolega již napsal, že dával 2 hmoždinky jako jistotu, jiný dá 6 na metr. Já nedávám žádnou a podporuji to předpisem Etag 004, který připouští lepení bez dodatečného kotvení.
Je stovky důvodů, proč (ne)kotvit, Vy si musíte vybrat ten správný.

Já jsme zastánece mnekotvit a ještě jsem neviděl barák, kde by opadal polyš.
Na tak nízké ploše nebudete mít sání větru, páč k tomu slouří hmoždinka, nikoliv na střih kvůli váze.

V těch největších letošních vedrech jsme neměli více než 28°. Od stropu nesálá teplo vůbec. Teplota je to snesitelná. V zimě jsem začal chvíli topit na 27°. Pro mne Ok trenýrková teplota. Ale moje baba byla proti. Není zvyklá chodit po doma v zimě nalehko, bo u nich se moc netopilo.... Letos to ale kašlu. Budu topit na 27° ať se ji to líbí nebo ne :)) Nyní ale zkouším netopit co to půjde.

Musím zde upozornit na svůj omyl, který se mi vyvrátil. Domníval jsem se, že lehkou, neakumulační konstrukci vyvětrám večer po západu slunce tak, aby ráno bylo třeba 23°(když je v noci třeba 18°). Večer se v teplých letních večerech prakticky vzduch nehýbe. Tzn., že ani když je všude otevřeno dokořán se budova neochlazuje.

Venkovní teplota začne opadat někdy kolem 21-22h pod úroveň co je vevnitř. Jdu-li spát o půlnoci, tak za ty 2-3h teplota uvnitř klesne při kompletním otevření všech oken a dveří o cca 1°C. Muselo by být otevřeno takto celou noc. Ale to je riziko vloupání.... Přes vyklopenou ventilačku(kdy se okna vyklápějí horní půlkou dovnitř a spodek je na místě)klesne do rána o dalších 0.4°C. Bohužel jsem se letos už nedostal k tomu to zkusit vychladit podlahovkou.
Jo a bylo hned poznat, když venku začalo foukat. Přestože byla teplota pořád stejná(ta venkovní), uvnitř to během chvilky začalo padat mnohem rychleji....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru