Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Talirove hmozdiny

V těch největších letošních vedrech jsme neměli více než 28°. Od stropu nesálá teplo vůbec. Teplota je to snesitelná. V zimě jsem začal chvíli topit na 27°. Pro mne Ok trenýrková teplota. Ale moje baba byla proti. Není zvyklá chodit po doma v zimě nalehko, bo u nich se moc netopilo.... Letos to ale kašlu. Budu topit na 27° ať se ji to líbí nebo ne :)) Nyní ale zkouším netopit co to půjde.

Musím zde upozornit na svůj omyl, který se mi vyvrátil. Domníval jsem se, že lehkou, neakumulační konstrukci vyvětrám večer po západu slunce tak, aby ráno bylo třeba 23°(když je v noci třeba 18°). Večer se v teplých letních večerech prakticky vzduch nehýbe. Tzn., že ani když je všude otevřeno dokořán se budova neochlazuje.

Venkovní teplota začne opadat někdy kolem 21-22h pod úroveň co je vevnitř. Jdu-li spát o půlnoci, tak za ty 2-3h teplota uvnitř klesne při kompletním otevření všech oken a dveří o cca 1°C. Muselo by být otevřeno takto celou noc. Ale to je riziko vloupání.... Přes vyklopenou ventilačku(kdy se okna vyklápějí horní půlkou dovnitř a spodek je na místě)klesne do rána o dalších 0.4°C. Bohužel jsem se letos už nedostal k tomu to zkusit vychladit podlahovkou.
Jo a bylo hned poznat, když venku začalo foukat. Přestože byla teplota pořád stejná(ta venkovní), uvnitř to během chvilky začalo padat mnohem rychleji....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny