Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpevnění příjezdové cesty

Zdravím vás,

jsem na kutilské poradně poprvé. Doufám, že byste mi mohli pomoci k vyřešení jednoho problému, se kterým se potýkám.

Stručně a jasně.

K naší chatě vede makadamová příjezdová cesta z kopce s převýšením cca 4 metry na délce cca 10 - 13 metrů. Stoupání od chaty bude tedy okolo 20°. Problém nastal, když jsme začali řešit stékající vodu z lesní cesty na příjezdovou cestu k chatě. Vše vyvrcholilo cca 14 dní zpátky, kdy z lesa hrkla velká voda a zplavila nám všechen makadam dolů k chatě. Rozhodli jsme objednat bobek, aby vyhrabal starý makadam a prohloubil cestu až na jíl. Týden zpět jsme nechali na takto upravenou příjezdovou cestu navézt asi dvě Ávie nového makadamu. Výsledkem je nezpevněná plocha makadamu s výškou asi 15 - 20 cm.

Aktuálně se tedy z chaty dostane pouze auto s pohonem 4x4. Vzhledem k tomu, že jsem vlastníkem vozidla s předním náhonem, po zajetí do garáže se již nedostanu zpět nahoru (vyzkoušeno - traktor pomohl). Otec tento problém nemá. Vlastní vůz s pohonem 4x4.

V mém problémů hraje roli ještě jeden faktor. A to je velký přejezdový úhel v napojení příjezd <-> lesní cesta. Z toho důvodu si nemohu dovolit ubrat pár cm makadamu, abych se z něj dokázal vyhrabat, protože při výjezdu bych skončil s autem na "břiše".

Takže se vás drazí přátelé ptám, jakým způsobem by se dal zpevnit makadam, abych byl schopen vyjet s jakýmkoliv autem. Zatím mě napadlo pouze proházet cestu hlínou a poté propláchnout vodou, nebo prolít řídkým betonem.

Děkuji vám předem za cenné rady!

S pozdravem, Martin

Předmět Autor Datum
Asi jedině podplatit nějaké cestáře: 1) Na makadam nechat navézt (za teplého počasí - letos už asi…
Rce 11.09.2014 00:57
Rce
Před chvílí jsem tedy zkusil vyjet kopec na zpátečku. Auta mi bude líto ještě zítra. Nakonec jsem s…
MartinCHK 11.09.2014 14:43
MartinCHK
No to je síla, to tam máš teda sakra silnici :x:. Když jsem měl Audinu, obvykle jsem na zpátečku vyj…
Rce 11.09.2014 15:06
Rce
Se čtyřkolkou není problém, hold to budu muset nějak zpevnit. Potřeboval bych se s autem dostat do g… poslední
MartinCHK 11.09.2014 15:48
MartinCHK
Nevím, jestli by se cestáři dali ukecat a položili tam teplou obalovačku. Je to tak drahé, že kdyby…
Zerozero 11.09.2014 03:02
Zerozero
Zdravím, nevím jak hrubý máte ten makadam, ale řešili jsme podobný problém. Jsou to prakticky 2 úkol…
12345a 11.09.2014 08:19
12345a
beton je ničem, jak beton není zhutnený a zároveň nemá tloušťku, mráz to roztrhá na púvodní struktur…
Joseph 11.09.2014 11:11
Joseph
Jak píše Joseph (a ještě 12345a) - první věc je vyřešit přívalové srážky tak, abys příště neměl ty d…
touchwood 11.09.2014 12:21
touchwood
Díky pánové za všechny rady. U chaty je problém v tom, že na cestě a kolem ní, není dostatečný manip…
MartinCHK 11.09.2014 12:24
MartinCHK

Asi jedině podplatit nějaké cestáře:

1) Na makadam nechat navézt (za teplého počasí - letos už asi ne) nastrouhanou silnici (to co nahrabou když fézujou pro záplaty). Někde jsem to viděl, samo se to relativně zpevní a ztuží.

2) Nebo tam nechat rovnou položit balenou živici, nevím za kolik piv to cestáři jsou ochotni udělat.

Když se nemůžeš s předním náhonem na to vyhrabat, vyjeď to na zpátečku, to se ti povede určitě. ;-)

Před chvílí jsem tedy zkusil vyjet kopec na zpátečku. Auta mi bude líto ještě zítra.

Nakonec jsem se sice vyškrábal na třetí pokus, ale s tím, že jsem musel "rozjet" auto úplně od chaty a tlačit do kopce s plynem na podlaze. Pro zpátečku nic příjemného, spojka zasmrádla jako blázen. Už to zkoušet nebudu :-|

Nevím, jestli by se cestáři dali ukecat a položili tam teplou obalovačku. Je to tak drahé, že kdyby je tam někdo chytnul s finišérem, tak mají průšvih. To si asi nerisknou.
Ale jak píše Rce, ta tzv. frézovaná by šla. Já z toho mám cestu do ještě většího kopce.
Asi by to chtělo dojít do nějaké bližší správy silnic a zeptat se. Sice to recyklují, ale tak pro ně malé množství by mohli nechat za cenu dopravy, nebo podobně.
Ale chce to, aby byla co nejčerstvější, nejlépe hned po frézování. Nejlépe v létě za tepla. Pak to chce válec, nejlépe vibrační (stačí i malý vedený "v ruce). Po uválcovámí a prohřátí sluncem se to spojí skoro jako teplá obalovačka.

Pokud by nebyla taková možnost, tak si myslím, že na hrubém volně rozhrnutém makadamu se auto samozřejmě s předkem zahrabe.
Ale co zkusit na makadam nechat navézt jemnější štěrk?
Drobný štěrk se vsype do mezer mezi makadam. Potom sehnat vibrační válec a dobře směs uválcovat. Případně do štěrku přidat i písek. Po uválcování dojde k urovnání štěrku s makadamem a pískem do roviny a hrubší kámen se utáhne štěrkem a pískem podobně, jako se utáhne třeba zámková dlažba pískem.
Samozřejmě, před přívalem vody to asi neodolá.

Ale berte to s rezervou, je to jen myšlenka na základě toho,
"že jsem to někde viděl" cestář nejsem :)):puff:

Zdravím,
nevím jak hrubý máte ten makadam, ale řešili jsme podobný problém. Jsou to prakticky 2 úkoly, první je zabránit další velké vodě (příkopa, spád apod.) a druhý je samotná cesta. U nás pomohla příroda. ;-) Makadam se postupně zavál drobnou hlínou, ve které vyrostla tráva, kterou sečeme sekačkou na nejnižší výšku. Výsledek je ten, že máme zpevněnou cestu, makadam neodstřeluje od kol, z cesty koukaj vršky kamenů a celé je to prorostlé travou. Tráva drží cestu pohromadě a neuklouzne to, makadam vykukuje ven. Jednou se stalo, že jsme klouzali po trávě s listím, byl to pozdní podzim, ale pomohly 2 smrkové haluze. ;-)
m.

beton je ničem, jak beton není zhutnený a zároveň nemá tloušťku, mráz to roztrhá na púvodní strukturu, tedy písek a šterk behem jedné, dvou zim. Zhutnit cestu lze jediným spúsobem, tlakem, ťežkej stavební stroj, nejlépe nejakej pásovej bagr, buldozer aby po tom chvilku pojezdil

zahlédl jsem jak dle Tvého opisu podobný úsek cesty, co voda neustále vymývala, domáci rešili vyrazenými betonovými železničnými podvaly

... :puff:

Jak píše Joseph (a ještě 12345a) - první věc je vyřešit přívalové srážky tak, abys příště neměl ty dvě avie štěrku u vrat nebo nedejbože v chajdaloupce.

Takže IMHO jezevec:

1. cestu ochránit příkopem, případně stružkami napříč, podle charakteru a směru toku vody, ideálně vodě moc nevzdorovat, ale spíše jen co nejméně usměrňovat
2. řádně zhutnit (ideálně velkým silničním válcem)
3. jsou-li stále problémy s vyjetím do kopce, zasypat jemným štěrkem (a rozhrnout), který zafunguje jako pojivo mezi velkými kameny makadamu.

seškrabaný asfalt bych na to nedával, protože jednak nepustí vodu (což bude mít při větších deštích opět tendeci "ujet" celé dolů) a potom z něj uprostřed poroste po pár letech tráva (tam kde nebudou jezdit a tlačit kola), což bude jako by tam makadam nikdy nebyl.

Díky pánové za všechny rady. U chaty je problém v tom, že na cestě a kolem ní, není dostatečný manipulační prostor. Třešničku na dortu tomu dává přístřešek nad celou cestou s výškou cirka 2,5 metru (musel bych změřit). Válec tedy nemá šanci. Pod střechu se dostane leda již zmíněný bobek, ale bylo to tak tak. Škrtal o střechu hydraulickými hadičkami.

Vzhledem k tomu, že jste se shodli na zhutnění půdy, volil bych variantu, kterou jsem viděl u kluků na rekonstrukci rozvodny. Byl to malý vibrační válec na dálkové ovládání, který vypadal podobně, jako tohle. Je asi metr vysoký, takže rozměrově by vyhovoval. Bojím se ale, že by díky silným produkovaným vibracím by sunul všechen makadam svou vahou dolů k chatě.

Padla zde také otázka, jak hrubý makadam je. Těžko posuzovat, ale přirovnal bych to k tomuto na fotce.

Jaké byste volili provizorní řešení, alespoň do příštího jara? Napadá mě opravdu jen zasypat hlínou, prolít vodou a takto opakovat, než se cesta zpevní..

- - - EDIT - - -

Ještě jsem zapomněl dodat, že o vodu je již postaráno. Rozkopali jsme napojení lesní cesta <-> příjezdová a vsadili do země dva dřevěné trámky napuštěné ..ehm.. olejem. Díky tomu vznikl velký přechodový úhel, takže jsme museli dosypat terén na příjezdové cestě.

Od vody máme tedy na pár let pokoj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru