Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpevnění příjezdové cesty

Zdravím vás,


jsem na kutilské poradně poprvé. Doufám, že byste mi mohli pomoci k vyřešení jednoho problému, se kterým se potýkám.

Stručně a jasně.

K naší chatě vede makadamová příjezdová cesta z kopce s převýšením cca 4 metry na délce cca 10 - 13 metrů. Stoupání od chaty bude tedy okolo 20°. Problém nastal, když jsme začali řešit stékající vodu z lesní cesty na příjezdovou cestu k chatě. Vše vyvrcholilo cca 14 dní zpátky, kdy z lesa hrkla velká voda a zplavila nám všechen makadam dolů k chatě. Rozhodli jsme objednat bobek, aby vyhrabal starý makadam a prohloubil cestu až na jíl. Týden zpět jsme nechali na takto upravenou příjezdovou cestu navézt asi dvě Ávie nového makadamu. Výsledkem je nezpevněná plocha makadamu s výškou asi 15 - 20 cm.

Aktuálně se tedy z chaty dostane pouze auto s pohonem 4x4. Vzhledem k tomu, že jsem vlastníkem vozidla s předním náhonem, po zajetí do garáže se již nedostanu zpět nahoru (vyzkoušeno - traktor pomohl). Otec tento problém nemá. Vlastní vůz s pohonem 4x4.

V mém problémů hraje roli ještě jeden faktor. A to je velký přejezdový úhel v napojení příjezd <-> lesní cesta. Z toho důvodu si nemohu dovolit ubrat pár cm makadamu, abych se z něj dokázal vyhrabat, protože při výjezdu bych skončil s autem na "břiše".

Takže se vás drazí přátelé ptám, jakým způsobem by se dal zpevnit makadam, abych byl schopen vyjet s jakýmkoliv autem. Zatím mě napadlo pouze proházet cestu hlínou a poté propláchnout vodou, nebo prolít řídkým betonem.


Děkuji vám předem za cenné rady!

S pozdravem, Martin

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny