Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chorvatská republika - Levné ubytování?

Zdravím,
mám dotaz, chystáme se na dovolenou do Chorvatska - Hlavně do krásné krajiny a do moře :-)
Řešíme teď ale ubytování. Co se tak dívám na kempy tak mi příjdou strašně drahé - 400kč/noc za to že si večer postavím stan, přespím, ráno se sbalím a odjedu. Protože chceme spat každou noc jinde.
Proto zvažujeme přespání v autě. Máme černé folie na zadních sklech takže nikdo nepozná, že tam někdo chrní a krásně se tam dá ve dvou přespat. Zajímalo by mě, na jakých místech takto nejlépe v autě přespat. Jestli na velkých benzínkách? Na okraji města na neplaceném parkovišti, nebo na odlehlých odpočívadlech daleko za městem vedle silnice? Prostě variantu kde si to nejméně hlídají(Vím, že je to zakázané). Nebo jinou variantu kde nebudou chtít takové peníze za přespání ve stanu/autě legálně.

Vím, že Vás nejspíš napadá věta: "Když nemáš na to jezdit k moři tak tam nejezdi"
Ale je to má první dovolená po 15-cti letech. A konečně se našel čas a nějaké peníze na dopravu a rád bych si splnil sen.

Předem díky za odpovědi a přeji všem pěkné léto

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chápu že možnost být každý den jinde je super, sám bych takovou dovolenou uvítal, ale drahá polovičk… nový
Jack 09.07.2014 08:06
Jack
Pojedem po "staré" neplacené cestě takže se mítnému vyhneme. A navíc je ta cesta zajímavější. Cesta… nový
des81 09.07.2014 09:46
des81
Jack prozřel a dávám mu za pravdu. Mě to přijde dost sado-maso cestování autem na takovou dálku. Ce… nový
Rufus 09.07.2014 11:25
Rufus
Snad ještě to auto vydrží no..... Díval jsem se na odtahy do čr a pod 30000 to nejde. Takže lepší mo… nový
des81 09.07.2014 18:45
des81
Při nejhorším kamarád a lano ;-), nebo kamarád s větším autem + tažným, aby šel vzít podval. Ale +-… nový
Uroboros 09.07.2014 19:06
Uroboros
Odtah read.php poslední
Rufus 09.07.2014 20:33
Rufus

Chápu že možnost být každý den jinde je super, sám bych takovou dovolenou uvítal, ale drahá polovička...
Pokud si spočteš náklady na cestu včetně známek a mýtného, tak na Istrii je to za 7000 (reportéři TV N@va). Bez jídla a ubytování.
Sám jsem jezdil do Chorvatska (6 let za sebou-týden ubytování rezervované v ČR, druhý týden pak v soukromí při cestě), ale postupem času byl vidět tržní posun místních. Zkusili jsme namátkou last minute Řecko a od té doby bych už do Chorvatska nejel (a to mají moře plnější života). Chci si na dovolené odpočinout a co jazykové znalosti dovolí i pobavit se s místními, nechci odjíždět nas.án tím jak mě někdo očividně oškubal.

Pojedem po "staré" neplacené cestě takže se mítnému vyhneme. A navíc je ta cesta zajímavější. Cesta výjde na 4000kč za 2200km s tím že na začátku pojedem dolů do Splitu a potom se budeme posunovat podél moře nahoru a někde u Rijeky pojedem už dom. A zhruba dalších 4000kč na ubytování a vodu. Jídlo jak správní češi nabalené z ČR. ]:)
Jen se chceme vyhnout právě těm místům, kde je celá pláž posetá lidmi a voda je po kolena i daleko od břehu a všechno pod vodou zničené.
Ale díval jsem se přes googlemaps na cestu kolem moře a je tam spousta odpočívadel. Takže tam nechat auto, sejít svah a je tam pěkný neobsazený plac.
O Řecku jsme přemýšleli, ale je to daleko. A jet přes nějakou cestovku to by znamenalo se zarazit na jednom místě a mít po boku pořád x tisíc lidí. A já mám na lidi alergii ;-)

Včera jsem mluvil s jedním člověkem, který v Chorvatsku tráví většinu času. A říkal, že to s tím kontrolováním není tak horké, v Rakousku si to hlídají prý hodně, ale v Chorvatsku neviděl nikdy, že by něco měli proti tomu odpočívání v autě. Takže se budeme snažit najít slušný kemp a pokud nenajdeme tak přespíme v autě. Může tam být třeba spoustu dalších kempů, které na internetu ani nejsou.

Jack prozřel a dávám mu za pravdu.

Mě to přijde dost sado-maso cestování autem na takovou dálku. Cestou se něco může po.... co pak? Jedině přítel na telefonu, který odtáhne. Jakékoliv jiné řešení je dražší. Nehledě na to, že "Vlastní moře je pro Chorvaty moc drahé".
Dokud do CH budou lidé jezdit, tak je budou drbat víc a víc. Pouze nezájem by to snad mohl dostat do přijatelnější finanční roviny a hlavně normálního chování vůči turistům.

Snad ještě to auto vydrží no..... Díval jsem se na odtahy do čr a pod 30000 to nejde. Takže lepší možnost to hodit ze svahu a prostopovat se domů. Pojištění asi žádný nejde uzavřít třeba na měsíc, že by mi auto odtáhli zadarmo do ČR co?

Při nejhorším kamarád a lano ;-), nebo kamarád s větším autem + tažným, aby šel vzít podval. Ale +- na desítku za palivo by tě odtah stejně přišel. Ale zase si odečteš palivo pro svoje auto... Taky je k zamyšlení co by to bylo za závadu, oni i v Chorvatsku mají autoservisy a ceny dílů i práce srovnatelné ;-), ale předpoklad turistické přirážky je asi jistota.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru