Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chorvatská republika - Levné ubytování?

Zdravím,
mám dotaz, chystáme se na dovolenou do Chorvatska - Hlavně do krásné krajiny a do moře :-)
Řešíme teď ale ubytování. Co se tak dívám na kempy tak mi příjdou strašně drahé - 400kč/noc za to že si večer postavím stan, přespím, ráno se sbalím a odjedu. Protože chceme spat každou noc jinde.
Proto zvažujeme přespání v autě. Máme černé folie na zadních sklech takže nikdo nepozná, že tam někdo chrní a krásně se tam dá ve dvou přespat. Zajímalo by mě, na jakých místech takto nejlépe v autě přespat. Jestli na velkých benzínkách? Na okraji města na neplaceném parkovišti, nebo na odlehlých odpočívadlech daleko za městem vedle silnice? Prostě variantu kde si to nejméně hlídají(Vím, že je to zakázané). Nebo jinou variantu kde nebudou chtít takové peníze za přespání ve stanu/autě legálně.

Vím, že Vás nejspíš napadá věta: "Když nemáš na to jezdit k moři tak tam nejezdi"
Ale je to má první dovolená po 15-cti letech. A konečně se našel čas a nějaké peníze na dopravu a rád bych si splnil sen.

Předem díky za odpovědi a přeji všem pěkné léto

Předmět Autor Datum
No nevím, vybrat si po tak dlouhé době zemi plnou předraženosti vůči turistům. Poldové čekají na kaž…
Rufus 08.07.2014 21:40
Rufus
Po inspiraci http://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2013/2 9/167733_Felda.jpg
Rufus 08.07.2014 21:50
Rufus
Právě moře je pro nás klíčové. Chceme se vyhnout těm spoustám turistů tím, že pojedem autem a tak si…
des81 08.07.2014 22:06
des81
Ještě se zkus zamyslet nad tím "na čem spát". http://forum.skodahome.cz/topic/108869-lůžková-úpr ava…
Rufus 08.07.2014 22:38
Rufus
V aute by som asi nespal http://chorvatsko.orbion.cz/diskuse/prespani-v-aut e-po-ceste-224509/ Moc…
MM.. 08.07.2014 22:40
MM..
Právě jsem čekal, že to s tím pokutováním spáčů v autě nebude tak horké. Ale jak pročítám fora tak s…
des81 08.07.2014 22:54
des81
Chápu že možnost být každý den jinde je super, sám bych takovou dovolenou uvítal, ale drahá polovičk…
Jack 09.07.2014 08:06
Jack
Pojedem po "staré" neplacené cestě takže se mítnému vyhneme. A navíc je ta cesta zajímavější. Cesta…
des81 09.07.2014 09:46
des81
Jack prozřel a dávám mu za pravdu. Mě to přijde dost sado-maso cestování autem na takovou dálku. Ce…
Rufus 09.07.2014 11:25
Rufus
Snad ještě to auto vydrží no..... Díval jsem se na odtahy do čr a pod 30000 to nejde. Takže lepší mo…
des81 09.07.2014 18:45
des81
Při nejhorším kamarád a lano ;-), nebo kamarád s větším autem + tažným, aby šel vzít podval. Ale +-…
Uroboros 09.07.2014 19:06
Uroboros
Odtah read.php poslední
Rufus 09.07.2014 20:33
Rufus

No nevím, vybrat si po tak dlouhé době zemi plnou předraženosti vůči turistům. Poldové čekají na každou příležitost jak někoho zpokutovat. Bohužel si tvoří i své zákony a neznalí pokuty hradí. Cesta autem je utrpení a vyde na cca 5000 Kč v závislosti na vozidle a obsazenosti. Má smysl se tam trmácet jen kvůli moři, které bude okupované smažícími se turisty?

Dobré je se informovat na fórech zaměřených na auto. Lidé mívají lůžkové úpravy a takoví nejlépe poradí.
Nechtěl bych se dostat jakožto spící do automatického podezření, že mám pod kůží a nechat se poldama v noci vytáhnout z auta.

Právě moře je pro nás klíčové. Chceme se vyhnout těm spoustám turistů tím, že pojedem autem a tak si můžeme zajet na odlehlé místa kde nebude noha ač třeba špatný přístup do vody - chceme se hlavně potápět takže žádný opalovačky na pláži. Ale problém je kde spát. Nevím zda by pokaždé někde na parkovišti vyšla výmluva, že nechci usnout za volantem tak jsem si zdřímnul.

Nejlevnější ty kempy to mají za 15 euro/noc co jsem našel :( A ty navíc budou v plné sezoně počítám obsazené. Nevím asi se na to Chorvatsko vykašlem jak se tak dívám :(.

V aute by som asi nespal
http://chorvatsko.orbion.cz/diskuse/prespani-v-aut e-po-ceste-224509/

Moc lacne kempy asi moc nezozenies, a asi to bude tak ze cim dalej od mora tym lacnejsie. Chorvatsko pri mori v turistickych onych je relativne drahe, ceny restiky apod ked som tam bol pred 5rokmi boli tusim take jak v nemecku.
hladaj si googlom slova chorvatsko lacne kempy, diskusie ako http://motoride.sk/?P=phorum&tema=turistika&tid=40 565 apod
P.S: skus sa mozno zamerat na privaty niekde vo vnutrozemi, ale to je skor tak ze na tyzden apod. (ale pochybujem ze sa dostanes pod uroven 10eur/osobu na den apod), googlom hladaj slova: privatne ubytovanie chorvatsko

Právě jsem čekal, že to s tím pokutováním spáčů v autě nebude tak horké. Ale jak pročítám fora tak si to tam celkem hlídají. A dokonce je ženou před soud. Ale chápu je, hlavní přínos do kasy tak si přece nenechají turisty spát na parkovištích a poženou je do kempů/hotelů.

Chápu že možnost být každý den jinde je super, sám bych takovou dovolenou uvítal, ale drahá polovička...
Pokud si spočteš náklady na cestu včetně známek a mýtného, tak na Istrii je to za 7000 (reportéři TV N@va). Bez jídla a ubytování.
Sám jsem jezdil do Chorvatska (6 let za sebou-týden ubytování rezervované v ČR, druhý týden pak v soukromí při cestě), ale postupem času byl vidět tržní posun místních. Zkusili jsme namátkou last minute Řecko a od té doby bych už do Chorvatska nejel (a to mají moře plnější života). Chci si na dovolené odpočinout a co jazykové znalosti dovolí i pobavit se s místními, nechci odjíždět nas.án tím jak mě někdo očividně oškubal.

Pojedem po "staré" neplacené cestě takže se mítnému vyhneme. A navíc je ta cesta zajímavější. Cesta výjde na 4000kč za 2200km s tím že na začátku pojedem dolů do Splitu a potom se budeme posunovat podél moře nahoru a někde u Rijeky pojedem už dom. A zhruba dalších 4000kč na ubytování a vodu. Jídlo jak správní češi nabalené z ČR. ]:)
Jen se chceme vyhnout právě těm místům, kde je celá pláž posetá lidmi a voda je po kolena i daleko od břehu a všechno pod vodou zničené.
Ale díval jsem se přes googlemaps na cestu kolem moře a je tam spousta odpočívadel. Takže tam nechat auto, sejít svah a je tam pěkný neobsazený plac.
O Řecku jsme přemýšleli, ale je to daleko. A jet přes nějakou cestovku to by znamenalo se zarazit na jednom místě a mít po boku pořád x tisíc lidí. A já mám na lidi alergii ;-)

Včera jsem mluvil s jedním člověkem, který v Chorvatsku tráví většinu času. A říkal, že to s tím kontrolováním není tak horké, v Rakousku si to hlídají prý hodně, ale v Chorvatsku neviděl nikdy, že by něco měli proti tomu odpočívání v autě. Takže se budeme snažit najít slušný kemp a pokud nenajdeme tak přespíme v autě. Může tam být třeba spoustu dalších kempů, které na internetu ani nejsou.

Jack prozřel a dávám mu za pravdu.

Mě to přijde dost sado-maso cestování autem na takovou dálku. Cestou se něco může po.... co pak? Jedině přítel na telefonu, který odtáhne. Jakékoliv jiné řešení je dražší. Nehledě na to, že "Vlastní moře je pro Chorvaty moc drahé".
Dokud do CH budou lidé jezdit, tak je budou drbat víc a víc. Pouze nezájem by to snad mohl dostat do přijatelnější finanční roviny a hlavně normálního chování vůči turistům.

Snad ještě to auto vydrží no..... Díval jsem se na odtahy do čr a pod 30000 to nejde. Takže lepší možnost to hodit ze svahu a prostopovat se domů. Pojištění asi žádný nejde uzavřít třeba na měsíc, že by mi auto odtáhli zadarmo do ČR co?

Při nejhorším kamarád a lano ;-), nebo kamarád s větším autem + tažným, aby šel vzít podval. Ale +- na desítku za palivo by tě odtah stejně přišel. Ale zase si odečteš palivo pro svoje auto... Taky je k zamyšlení co by to bylo za závadu, oni i v Chorvatsku mají autoservisy a ceny dílů i práce srovnatelné ;-), ale předpoklad turistické přirážky je asi jistota.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru