Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení satelitního přijímače a vyhledání vysílačů

Vážení znalci v oboru satelitní techniky. Včera mi jeden technik namontoval před disk Black Pro invertor Single Monoblock 4.3 IDLB-SINM24-KAR43-8PP namísto dvou Universal Single LNB a jednoho DISEqC Switch. Ǔčelem této výměny byla skutečnost, že jsem náhle přestal přijímat vysílače na Astre 1 (O19,2E) zatímco programy na Astře O23,5E (Astra 1D,3A) jsem přijímal bez problémů. Po výměně mi na svém přístroji u televizoru předvedl, že nyní mohu přijímat obě družice, ale odmítl mi provést nastavení na mém přijímači s tím, že ho nezná. Je to Strong 6500. Pokoušel jsem se to sám podle návodu naladit,ale bez uspěchu, navíc mi nyní nejde ani jeden program. Zřejmě jsem to rozladil.
Jsem v tomto oboru naprostý laik. Muže mi někdo z vás poradit, napsat návod,jak mám nastavit Systém, Nastavení antény a Vyhledání stanic pro obě zmíněné Astry?

Děkuji Vám předem za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co hlásí přijímač při zvolení třeba ČT 1 ze seznamu stanic? Pokud je příjem možný, ale nelze dekódov…
Zerozero 12.08.2013 19:27
Zerozero
Hallo Zerozero, já když se pokusím otevřít ze seznamu českou stanici, nic se neděje, jen zežloutne p…
trossau 12.08.2013 19:59
trossau
I kdyby CS link kartu ještě neaktivoval, tak Čt24 a třeba Noe na astře 23,5° musí jít. Tak to zkuste…
cejna 13.08.2013 08:19
cejna
Hallo cejna, zkouším, až se ze mně kouří, ale úspěch je zatím v nedohlednu. Objednal jsem si recive…
trossau 13.08.2013 13:10
trossau
Technisat je moja oblubena znacka. Jedna z mala necinskych znaciek, vlastne fw, nemrznuce stroje. Ve…
fleg 25.08.2013 14:18
fleg
Hallo fleg, omlouvám se jak Vám, tak i ostatním, koho tato problematika zajímá. Po několika konsulta…
trossau 25.08.2013 17:36
trossau
Tak to uz hej, tomuto stroju nemam co vycitat, jedine snad sw na pc, ktory sluzi ku komunikacii so s… poslední
fleg 25.08.2013 19:29
fleg

Co hlásí přijímač při zvolení třeba ČT 1 ze seznamu stanic? Pokud je příjem možný, ale nelze dekódovat, tento přijímač vypíše zprávu "scramble channel" nebo "zakódovaný program". V tom případě by byl problém pouze s dekódovací kartou. Možná ji ještě po uhrazení servisního poplatku neaktivovali.

Hallo cejna, zkouším, až se ze mně kouří, ale úspěch je zatím v nedohlednu.

Objednal jsem si reciver TechniSat Technistar SIR - 3 roky záruka a automatické ladění nových programů (ladí se to samo automaticky 2x denne) tekze uz neni treba nic preladovat. Ma vyborné hodnocení.
Cena je 3400Kč. Dá se sehnat levnější, ale tenhle je i do budoucna bez problémů. A mně jde také o tu budoucnost, která nám přinese změnu v kartách. Až přijde, určitě budu všechny na Poradně informovat .

Tak to uz hej, tomuto stroju nemam co vycitat, jedine snad sw na pc, ktory sluzi ku komunikacii so satelitom sa mi zda trosku kostrbaty a am pomerne malo moznosti. Holt nic nie je idealne;o).
Na druhej strane ta caka bezproblemova prevadzka na rozdiel od roznych *boxov, kde si sice narves aky fw chces, ale drviva vacsina z nich je velmi nestabilna. Dokonca aj moje oblubene a drahe Dreamboxy pomerne casto na moj vkus mrznu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru