Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokazeny tuner na TV?

Pred dvoma dnami zacali blbnut na starsom lcd (LG) programy miektore, ktore zrneli, hoci na druhom tv z toho isteho zdroja bol obraz v poriadku. Vcera uz dokonca obraz chvilami na niektorych kanaloch behal (ine boli zase ok uplne).
Dnes vecer zapnem TV a nic neslo. Preveril som kabel, zdroj elektriky, resetol tv do default settings a nic. Naladim 5 programov na kablovke (analog) z asi 30, po vypnuti z elektriky a opatovnom zapnuti pri ladeni CT2 sa akoby zasekne, dlho dlho ladi a potom zahlasi 18 programov naladenych (asi po 40min), v skutocnosti ich je len 5, na zvysku je vsade CT2.
Pravdepodobne nejajo odisiel tuner, ale preco potom prijima tych 5 programov? Zeby vedel prijimat len istu frekvenciu? Ako tuner oddeluje frekvencie pri ladeni? Vie mi niekto hrubo odhadnut cenu pripadnej opravy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V prvom rade skus vymenit antenny kabel a napojit ho priamo na zasuvku kablovky, preistotru, on odsr…
MM.. 20.06.2013 23:35
MM..
Kabel je ok, napojil som druhy TV a ten siel v pohode, takze kablom to nebude. Pozrel som frekvencie… nový
fleg 21.06.2013 08:32
fleg
Když bude oprava drahá že by se to např. nevyplatilo tak to můžeš vyřešit přidáním set-top-boxu jsou… nový
AAAAAAA 21.06.2013 08:36
AAAAAAA
Vidis toto ma nenapadlo, vsak STB zozeniem tusim aj za 20 eur, to sa mi ani neoplati nikam nosit. Ed… nový
fleg 21.06.2013 10:07
fleg
Ja som ti to chcel napisat uz davno ale tiez som to nenapisal preto lebo stb su dvb-t :) Ale ano vid… poslední
MM.. 21.06.2013 16:47
MM..

V prvom rade skus vymenit antenny kabel a napojit ho priamo na zasuvku kablovky, preistotru, on odsraty kabel (preruseny vodic napriklad) moze mat podobne efekty.

Na tuneri moc nema co odist, zvycajne to dnes komunikuje s procesorom pomocou I2C a v tuneri je nejaky chip na tom I2C ktory generuje frekvenciu pomocou PLL (napatim riadeny oscilator-delicka-komparator). Skus pockat kym budu zas normalne teploty ci sa nespamata, mozes tam mat niekde studenak (moze zavisiet od telpoty - deformacie plosaku) a potom to neladi spravne frekvencie. Mohol sa posrat aj firmware.

BTW. co sa tyka opravy neviem ci sa oplati opravovat dnesne LCD. Mozno nejaki opravar fanusik co sa nudi a pomera kdesi cosi za par eur, ale vidim to skor biedne. Skus kyvat s antennym kablom ked je strceny v telke, resp. podopret ho zospodu nech tlaci inym smerom, tym defakto kyves s celym tunerom a studenaky sa mozu tym ovplyvnit, a potom skus ladit nanovo.
(inac celkom mi to pripomina akokeby to neprepinalo pasmo, ale tuner s prepinanim pasem sa snad dnes uz v LCD nepouziva, ale mozno hej. To by tiez mohlo byt studenakom, alebo proste nieco v tuneeri odislo. Tuner ak zozenies stejny da sa vypajkovat a napajkovat novy, ma zvycajne tak zo 10noziciek. Je to cele v plechu uzavrete, to sa neda nenajst :) Ale nemusi to pomoct (moze byt studenak trebars aj kdesi u mikrokontrollera)

Kabel je ok, napojil som druhy TV a ten siel v pohode, takze kablom to nebude. Pozrel som frekvencie naladenych programov a rozsahom to tiez nebude. Naladil medzi 100-600MHz tych 5 programov, ale v tomto rozmedzi vysielaju aj dalsie a tie su tam neni.
Skusim to niekam odniest nechce sa mi s tym babrat.

Vidis toto ma nenapadlo, vsak STB zozeniem tusim aj za 20 eur, to sa mi ani neoplati nikam nosit.
Edit: Bohuzial tvoj napad nie je az taky uzasny, dnesne STB su totizto digitalne, ja mam analogovu kablovku, ale aj tak si ma nakopol a idem si zobrat k otcovi videorekorder a ten pouzijem ako tuner. Takze si mi predsa len pomohol;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru