Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokazeny tuner na TV?

V prvom rade skus vymenit antenny kabel a napojit ho priamo na zasuvku kablovky, preistotru, on odsraty kabel (preruseny vodic napriklad) moze mat podobne efekty.

Na tuneri moc nema co odist, zvycajne to dnes komunikuje s procesorom pomocou I2C a v tuneri je nejaky chip na tom I2C ktory generuje frekvenciu pomocou PLL (napatim riadeny oscilator-delicka-komparator). Skus pockat kym budu zas normalne teploty ci sa nespamata, mozes tam mat niekde studenak (moze zavisiet od telpoty - deformacie plosaku) a potom to neladi spravne frekvencie. Mohol sa posrat aj firmware.

BTW. co sa tyka opravy neviem ci sa oplati opravovat dnesne LCD. Mozno nejaki opravar fanusik co sa nudi a pomera kdesi cosi za par eur, ale vidim to skor biedne. Skus kyvat s antennym kablom ked je strceny v telke, resp. podopret ho zospodu nech tlaci inym smerom, tym defakto kyves s celym tunerom a studenaky sa mozu tym ovplyvnit, a potom skus ladit nanovo.
(inac celkom mi to pripomina akokeby to neprepinalo pasmo, ale tuner s prepinanim pasem sa snad dnes uz v LCD nepouziva, ale mozno hej. To by tiez mohlo byt studenakom, alebo proste nieco v tuneeri odislo. Tuner ak zozenies stejny da sa vypajkovat a napajkovat novy, ma zvycajne tak zo 10noziciek. Je to cele v plechu uzavrete, to sa neda nenajst :) Ale nemusi to pomoct (moze byt studenak trebars aj kdesi u mikrokontrollera)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny