Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bidet, nebo bidetová sprcha?

Ahoj lidi, rekonstruujeme koupelnu a kamarád mě doporučuje bidetovou spršku k záchodu. Abych byl upřímný, moc si to nedovedu představit, při normální velikosti mísy (závěsné). Ale někde jsem narazil na přídavné bidetové zařízení, které lze jednoduše přimontovat pod sedátko, to vypadá schůdněji. Takže dotaz: máte někdo zkušenosti ať s tím, nebo oním? Prosím, podělte se o ně. Moc všem děkuji a přeji hezký den S.

Předmět Autor Datum
To s tím opravdu nikdo nemáte zkušenost?
Trilobit 23.04.2013 21:19
Trilobit
Pokud máš v místnůstce dost místa,tak vedle klasické mísy dej druhou s tím pičichvistem. nový
forestek 08.08.2018 17:20
forestek
Zakoupil jsem předmět o který se zajímáte - oficiální název elektronické bidetové sedátko na WC. Mus…
albert 23.04.2013 23:30
albert
chlupatější Máš deset tisíc na bidet, ale na žiletku a pěnu již ne?? nový
davidrome 08.08.2018 18:52
davidrome
Nejspíše nechápeš, které ochlupené místo má namysli. nový
jirka44 09.08.2018 07:26
jirka44
Právě že chápu. Oholit se mezi půlkami není problém. nový
davidrome 09.08.2018 16:38
davidrome
A pak pudrovat kvůli tření. Už i v Emerice hlásají, že holení je VOLBA! Ta sprška z Lidlu už nám sl… poslední
kejki 13.08.2018 22:47
kejki
Ahoj, bidetová sprška je jakoby takového něco mezi bidetem a tradičním způsobem očisty v asijských z…
netopýrka 27.04.2013 00:22
netopýrka
Existují i s ohřevem, ale potřebují zdroj elektřiny.
kejki 27.04.2013 19:01
kejki
Zatím nejjednodušší řešení https://www.lidl-shop.cz/MIOMARE-Sprchovy-nastavec-k-umyvadlu/p100234305… nový
kejki 14.04.2018 22:47
kejki
My jsme pořídili něco takového jako na obrázku. [TP320_2v1.jpg] Není to sice takový komfort jako na… nový
HamHam 17.04.2018 08:53
HamHam
Ahoj, já si pořídil bidetové prkénko ke klasickému záchodu a nemohu si ho s celou rodinou vynachváli… nový
George007 08.08.2018 16:35
George007
Já jsem se po něčem takovém taky poptával https://kutilska.poradna.net/questions/2349227-bidetove-pr… nový
Yarda 09.08.2018 08:39
Yarda

Zakoupil jsem předmět o který se zajímáte - oficiální název elektronické bidetové sedátko na WC. Musím říci, že po půlroční zkušenosti si to oba s manželkou nemůžeme vynachválit. Je pravda, že to je nemalá investice (cca 10 tisíc), ale vyplatí se to. Ten pocit čistoty, zejména pro nás muže, kteří jsme v určitých partiích přeci jen trochu chlupatější a očista toaletním papírem je přeci jen svízelnější, je k nezaplacení. Věřte, že i manželka, pokud jde o ženskou hygienu, by zde zařízení do nebe vychválila.
Pokud se rozhodnete ke koupi sedátka, vybírejte mezi evropskými výrobci - na trhu je dost výrobků z asie a jak jsem mezi známými zjistil, ti co si pořídil výrobek z tohoto koutu světa, brzy zjistili že asiaté jsou kulantně řečeno poněkud jinak narostlí než evropané a tudíž sedátko nefunguje tak docela korektně.
Bližší informaci naleznete třeba zde: http://koupelny.pontte.eu/bidetova-sedatka-elektro nicka.aspx?Prod=1785 (mimochodem to je typ, který jsme zakoupili).
Takže shrnuto: na rozdíl od samostatného bidetu menší náklady, nepředstavitelně komfortní provoz, kromě přívodu elektřiny žádné stavební práce.

Ahoj, bidetová sprška je jakoby takového něco mezi bidetem a tradičním způsobem očisty v asijských zemích /kte rý je mimochodem fakt praktický někde, kde není zima a chodíš vetšinou v nějakým hábitu/´...máme doma...tu spršku /je to v podstatě podobná hadice jako u sprchy bez kohoutku...má tam místo toho takový mačkací zařízení /...a...montuje se to na studenou vodu /je s tím méně práce to připojit, protože to v podstatě připojíš na stejný zdroj, který vede k nádržce na splachování/...ale moc komfortní záležitost to fakt není....spíše taková nouzovka...použila jsem to za cca 3 měsíce možná 3x...je to fakt ledový....

My jsme pořídili něco takového jako na obrázku.
[TP320_2v1.jpg]
Není to sice takový komfort jako na bidetu, ale naprostá spokojenost.
Oproti obrázku máme ovládání na pákovou baterii pod zeď. Ale čekat na teplou nikoho nebaví, tak se stejně oplachují studenou.
A tryska nemá takový čůráček a je polohovatelná.

Ahoj, já si pořídil bidetové prkénko ke klasickému záchodu a nemohu si ho s celou rodinou vynachválit. Má mnoho funkcí. Například vyhřívání sedátka, mytí, masáž, sušení, UV lampa, skotské střiky, digitální nastavení teploty vody sedátka a vzduchu na osušení. A hudba. Je to super. Hlavně když se pravákovi stane nějaký úraz na pravé ruce. To je pak takový bidet těžko postradatelný. Jediná nevýhoda je, že když vlastníte takovéto prkénko a pak jdete na záchod někde jinde. Cítíte se hodně v diskomfortu. ? . J.

Já jsem se po něčem takovém taky poptával
https://kutilska.poradna.net/questions/2349227-bidetove-prkenko-mate-to-nekdo-doma¨
Zatím to doma nemám. Zaujalo mne, že prodejny instalačního materiálu v okolí co jsem se to tam sháněl to nemají na skladě (ani jen na ukázku ve vzorkovně prodejnu). A instalatér co bych si u něj asi objednal zabudování mi to spíš rozmlouval.
Manželčina známá to údajně má a pochvaluje si to, tak jsem se chtěl podívat, jak to vypadá namontované, domluvili jsme si návštěvu, ale na poslední chvíli se z ní vykroutila.
Tak z toho usuzuji, že to asi nebude nijak zvlášť hifi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru