Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Peugeot 406 x Ethanol E85

Zdravím,
Nemáte někdo zkušenosti s E85 u peugeotu 406? Přemýšlím že bych na to začal jezdit, ale mám strach aby se něco nepo..... Přecejen auto potřebuju každý den a na opravy moc peněz nezbývá. Mám 406 1,8 r.v. 98. Chtěl bych to zkusit bez přestavby. Myslíte že by šlo jezdit na čistý E85 nebo bude potřeba ředit s benzínem? Budu muset něco upravit nebo vyměnit? Případně co všechno by mohlo odejít?

Díky za reakce

Předmět Autor Datum
Zdravím, bez úpravy to jezdí úplně k ničemu. Ředit to s benzínem stojí též za ..., takže za mě nic n…
trtr 04.04.2013 20:56
trtr
Já myslím, že posr.. se nemůže vůbec nic. Když odhlédnu od toho, že mnozí jezdí na E85 bez úprav, co…
lesov. 05.04.2013 06:16
lesov.
Přesně tak skusil jsem do mondea ředit a co vyděláte na palivu na ceně E85,tak projedete na vyší spo… poslední
David Zídka 06.04.2013 09:29
David Zídka

Zdravím, bez úpravy to jezdí úplně k ničemu. Ředit to s benzínem stojí též za ..., takže za mě nic nedělat a tankovat dál benzín a naučit se spořit palivo. Například já při běžné jízdě skoro nepoužívám brzdu a o nějaký ten půllitřík jsem bohatší.
Opravdu E85 má špatný vliv na start, řídící jednotka je také než se auto zahřeje zmatená a častečně i po.

Já myslím, že posr.. se nemůže vůbec nic. Když odhlédnu od toho, že mnozí jezdí na E85 bez úprav, což bych tedy já nedělal, tak s novou řídící jednotkou, je to naprosto v pohodě. Proč by jinak firmy od roku 2006 vyráběly 50% - 80% vozů na tzv. "flexifuel"?! A jak to, že na to palivo, co tak špatně startuje, jezdí hlavně ve Švédsku, Skandinávii a Norsku?!
Spotřeba opravdu mírně stoupne ale ne o tolik, že by to nevykompenzovala nižší cena. Jsou k dispozici tabulky, kde je uvedeno o kolik a u kterých značek.
Kolega s tím jezdí (zatím 9 měsíců), má asi tu nejlevnější "krabičku" (2990Kč) z Polska, co se dá koupit a je spokojenej, spotřeba stoupla o 1 litr.
Někteří tvrdí, že E85 je korozivnější a je potřeba použít cituji: "ventilová sedla z tvrzeného materiálu". Jako kdyby ty ventily do teď dělali z měkčeného, korozivního materiálu.
Na internetu jsou k dispozici informace automechaniků, kteří tvrdí, že motory aut, které najezdily na E85 desetitisíce kilometrů, byly v naprosto perfektním stavu. Asi si to vymysleli aby měli práci a ve Švédsku se na E85 nejezdí, je to určitě fáma. :puff:

Přesně tak skusil jsem do mondea ředit a co vyděláte na palivu na ceně E85,tak projedete na vyší spotřebě nechat si to ofic. předělat se zápisem do TP .Jinak hrozí v případě nehody velký problém,
Krabička s polska je taková náhražka která prodlouží délku vstřiku ale nikdo si ji nenastaví jak motor přesně potřebuje aby šel jak má.
Jedině nechat si to namontovat od odborníků se zápisem a zárukou cena cca 4 válec 8 tis.Návratnost je rychlá pokuď nejste víkendvý jezdec

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru