Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Peugeot 406 x Ethanol E85

Já myslím, že posr.. se nemůže vůbec nic. Když odhlédnu od toho, že mnozí jezdí na E85 bez úprav, což bych tedy já nedělal, tak s novou řídící jednotkou, je to naprosto v pohodě. Proč by jinak firmy od roku 2006 vyráběly 50% - 80% vozů na tzv. "flexifuel"?! A jak to, že na to palivo, co tak špatně startuje, jezdí hlavně ve Švédsku, Skandinávii a Norsku?!
Spotřeba opravdu mírně stoupne ale ne o tolik, že by to nevykompenzovala nižší cena. Jsou k dispozici tabulky, kde je uvedeno o kolik a u kterých značek.
Kolega s tím jezdí (zatím 9 měsíců), má asi tu nejlevnější "krabičku" (2990Kč) z Polska, co se dá koupit a je spokojenej, spotřeba stoupla o 1 litr.
Někteří tvrdí, že E85 je korozivnější a je potřeba použít cituji: "ventilová sedla z tvrzeného materiálu". Jako kdyby ty ventily do teď dělali z měkčeného, korozivního materiálu.
Na internetu jsou k dispozici informace automechaniků, kteří tvrdí, že motory aut, které najezdily na E85 desetitisíce kilometrů, byly v naprosto perfektním stavu. Asi si to vymysleli aby měli práci a ve Švédsku se na E85 nejezdí, je to určitě fáma. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny