Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Beton na preklad

Ahoj,
potrebuju udelat par kolecek opravdu kvalitniho batonu na preklad a chtel bych vas pozadat, zda mi muzete okomentovat recept na beton, ktery jsem dal dohromady z ruznych zdroju:

3 dily ricniho sterku (dunajsky kamen, frakce 8 - 16 mm)
1 dil betonarskeho pisku
1 dil cementu 42,5
plastifikator
voda - aby byl beton "mastny"
vlakna do betonu BeneSteel 55

Preklad bude samozrejme vyztuzeny roxorami.
Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kupte hotový potěr třeba od webera B20 - B30, nic lepšího doma nenamícháte.
Finálka 03.02.2013 21:29
Finálka
Příště trochu přemýšlet před unáhleným postem. Jakýkoli hotový beton v pytli je jen potěr a už samot…
sHpy00n 03.02.2013 22:43
sHpy00n
Znamená to, že třeba Baumit ve svém popisku lže?
Moas 05.02.2013 06:35
Moas
Obchod je obchod a papír snese všechno. Netvrdím že ta směs nemá deklarované vlastnosti. Nicméně z p…
sHpy00n 05.02.2013 11:22
sHpy00n
To beru. Já spíš reagoval na tvrzení "Jakýkoli hotový beton v pytli je jen potěr" - přišlo mi jako d…
Moas 06.02.2013 20:43
Moas
Tady si trochu nerozumíme protože se nám do toho motá odborná terminologie. Beton v pytli je jen pot…
sHpy00n 06.02.2013 21:57
sHpy00n
Laickou veřejnost konstrukční beton, betonová mazanina, cementový potěr vůbec netrápí. Cement + Píse… poslední
Moas 07.02.2013 08:04
Moas

Obchod je obchod a papír snese všechno. Netvrdím že ta směs nemá deklarované vlastnosti. Nicméně z profesionálního hlediska je to tahání kočky za ocas a rozhodně nikomu nedoporučím aby tuhle směs použil na sloup a nedej bože na strop. Konstrukční beton má jasně definované poměry zrnitostí kameniva a rozhodně nemá zrnitost jen 4 mm bez podílu většího kameniva. Tohle řekne každej, kdo je stavařinou alespoň trochu líznutej. Jistě jako nouzovka se hotovka dá použít i do překladu a to je tak všechno, ale moje reakce byla cílená na post Finálky který tvrdí že nic lepšího doma nenamíchá, a to hlavně není pravda. Doma lze hravě namíchat o třídu lepší beton vhodný pro konstrukce.

To beru. Já spíš reagoval na tvrzení "Jakýkoli hotový beton v pytli je jen potěr" - přišlo mi jako docela silné vzhledem k tomu, že je to prostě beton daných parametrů, který mi na přání namíchá i betonárka a taky tomu bude říkat "beton". Že to nemá parametry konstrukčního betonu přece nesnižuje vhodnost takového betonu pro jiné účely použití, resp. počítá se s tím, že "zákazník ví, co chce" a na nosný překlad si nebude objednávat tento obyčejný beton.
:beer:

Tady si trochu nerozumíme protože se nám do toho motá odborná terminologie. Beton v pytli je jen potěr a na tom trvám. Ano, je to betonová směs, v laboratorních podmínkách když si dám záležet uplácám pěkné kostky a při zkouškách dosáhnu pěkných hodnot, ale pořád je to jen potěr s omezeným využitím. To samosebou nesnižuje jeho vhodnost, potřebnost a nezastupitelnost pro podlahy, betonová zhlaví trámů, různé drobné dobetonávky atd, atd..
Mimo to i betonárky mají v cenících kolonku betonový potěr a při komunikaci si to zkracujeme jen na potěr. A ono to není samoúčelné. Příklad: dám dispečerovi požadavek že chci na stavbu dovézt 5 kubíků betonu B15 bez drtě na podlahu > dispečer si to zkrátí a řidiče pošle pro B15 bez drtě > šofér je trdlo, zapomene zahlásit že to má být bez drtě a houkne na míchače hoď mi tam 5 kubíků patnáctky, na stavbu doveze plnou korbu srajdy na vyhození páč beton se cestou utluče, to jest že těžká drť se setřese na dno, písek bude nahoře a voda s cementem vytekla cestou a ve finále nás ještě zjebe proč si to nedáme dovézt mixem páč teď musí celý auto umejt. :-D
Takže napíšu 5 kubíků potěru B15 a na stavbu skutečně dostanu potěr, což je jen zavlhlá směs s minimem vody protože všichni cestou to vědí. ;-)
Laickou veřejnost konstrukční beton, betonová mazanina, cementový potěr vůbec netrápí. Cement + Písek + Voda = BETON. Tečka.

Ale vraťme se k původnímu problému kdy bylo řečeno (zjednodušuji): překlad = nejlépe beton z pytle, tak to ne. To je prostě špatně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru