Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S procenty to nemá nic společného- Jde o to, že do vín a piva se nepřidává žádný líh,ten vzniká při…
Henessy 08.12.2012 17:51
Henessy
Methanol neni v dokapu(tam je treba propanol, byt velmi stopove), ale v odkapu. Tedy na zacatku, ale… nový
bahno 08.12.2012 19:24
bahno
Máš pravdu. Je to v úkapu který se skládá z acetaldehydu s bodem varu 20 °C / 760 torr, z metanolu,… nový
Henessy 08.12.2012 20:21
Henessy
Nedá mi to a musím se pochlubit jak trávím dnešní krásné odpoledne, takto teče výsledek letošní úrod… nový
Skipi 09.12.2012 15:51
Skipi
Zařízení máš pěkný, docela ti fandím a sdílím zcela tvůj názor. Myslím si ale, že tímhle dost riskuj… nový
z vysočiny 13.12.2012 17:50
z vysočiny
Kde sa da kupit/zohnat takato masinka? :-) poslední
DURI 17.12.2012 17:31
DURI

S procenty to nemá nic společného- Jde o to, že do vín a piva se nepřidává žádný líh,ten vzniká při procesu kvašení, tudíž proč tam něco lít. I ty míchané srágory s alkoholem mají alkoholu tak malé množství, že by se to nevyplatilo pančovat. Konzumní lihoviny se vyrábějí většinou mícháním etanolu, vody, barviva a chuťové tresti. Tady se dá vydělat záměnou části etanolu jedovatým metanolem. Nepatrný část metanolu je i v pálenkách jako technologický zbytek z dokapu, ale v množství neškodném, nebo při domácím nedokonalém pálení.

Methanol neni v dokapu(tam je treba propanol, byt velmi stopove), ale v odkapu. Tedy na zacatku, ale ne na konci destilace. A zase v tom odkapu je spolu s ethylacetatem, acetonem a podobnejma lahudkama, navic v malym mnozstvi - toho se normalni clovek nenapije, smrdi to jak redidlo(a ani se to slozenim moc nelisi). V podstate je skoro nemozny otravit se domaci palenkou. Jeste tak poradnou kocovinu, kdyz nekdo neodkape dost nebo ukonci destilaci pozde, ale na nejaky drasticky nasledky je toho v kvasu prilis malo.

Máš pravdu. Je to v úkapu který se skládá z acetaldehydu s bodem varu 20 °C / 760 torr, z metanolu, acetonu a esterů kyseliny.octové, především etylacetátu s bodem varu 76,8 °C / 760 torr.Jedná se vlastně o směs organických molekul s nízkým bodem varu. Pokud pálíš, pak je nutno začínat velmi pozvolna a první kapání zachycovat odděleně minimálně 7 decovek a pak už by mělo jít jádro.Ty první sklenice můžeš znovu přepálit nebo naložit do toho kaštany a máš príma mazání na regma. Dokap pak v moderních palírnách není, protože je hlídána koncová teplota chlazením, takže i za cenu ztráty určitého množství destilátu se do těla nedostane. Doma pak záleží na paliči, jestli dá přednost kvalitě před kvantitou. Já to poznám podle toho, že se mi z pálenky s dlouhým koncem brká.
Kdo mohl vědět, že tu jsou vědečtí alkoholici .:-D

Zařízení máš pěkný, docela ti fandím a sdílím zcela tvůj názor. Myslím si ale, že tímhle dost riskuješ, pokud by tě vystopovali celňáci, nebo snad i policajti, tak je to stále přestupek s citelným postihem.Předpokládám že ta palírna na obrázcích není legální.
Jinak hodně zdaru nevypij to hned a nech to uležet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru