Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dojezdová sada - co to jako je?

Mám dotaz, kterej je akorát tak do pokecu. Jak tak vybírám nové auto, samozřejmě jsem narazil i na forichtung opravné sady. Co to jako je zase za vynález (ne že bych už o něm neslyšel)?
Prolejzám Cruze u Chevroleta a bavím se s prodavačem, jestli to má plnou rezervu, nebo jenom dojezdové kolo - takový to jak z angličáka. Ne, tohle má opravnou sadu. To jako až píchnu někde v kotárech v -10°C, tak tam budu někde lepit kolo, místo toho, abych ho prostě vyměnil a dojel do nějakýho pneuservisu?
Prodavač říká no já si myslím, že je to taky nesmysl, s tím údajně začala škodovka - snížení hmotnosti, takže snížení emisí a tak..

Ještě tak pochopím to dojezdové kolo, i když co mám dělat s píchlým normálním kolem, to ho mám jako hodit do kufru? Na podzim, kolo zasr* od všeho možného mám nacpat tam, kde normálně vozím nákup? Do místa, kde je to nouzové se nevejde...

Takže, jak funguje ta slavná dojezdová sada? To jako spravím a můžu s tím vesele jezdit, nebo je to jen nějaká nouzová oprava, s kterou pak stejně budu muset do toho pneuservisu? Před třemi roky jsem v Orlických horách prorazil pneumatiku tak, že z boku jsem měl tak 5cm dlouhou škubu. Poradí si "opravná sada" i s tím?

Ano, mohl jsem se zeptat toho prodavače, ale docela mě zajímají opravdové zkušenosti.
Samozřejmě, teoreticky můžu otravovat, když píchnu, asistenční službu, no ale kvůli píchlému kolu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem dostal od někoho opravnou pěnu. Tak jsem ji hodil do auta, co kdyby náhodou. Ale slyšel jsem…
Yarda 10.10.2012 07:23
Yarda
Co sem slysel ja, tak je to porad opravitelny, akorat v servise vyrazne nadavaj a platis vic, pac to…
bahno 10.10.2012 09:14
bahno
Možná jak kterej servis. Viděl bych to klidně i tak, že se jim s tím nechce drbat a je pro ně výhodn…
Prasak 10.10.2012 10:13
Prasak
pro pneuservis je lepsi pneumatiku opravit, protoze na tom videla vic, nez je marze na nove
ms-fiala 10.10.2012 13:32
ms-fiala
S tím knotem mám osobní zkušenost a hodnotím to opravdu kladně. Existuje asi ale víc kvalitativně/ce… poslední
mirektatra 10.10.2012 22:20
mirektatra

Já jsem dostal od někoho opravnou pěnu. Tak jsem ji hodil do auta, co kdyby náhodou. Ale slyšel jsem, že pokud tu opravnou pěnu použiji na dojetí do nejbližšího servisu, tak ta pneumatika (bezdušová, znad už se jiné nepoužívají) je na vyhození. Je to pravda?

S tím knotem mám osobní zkušenost a hodnotím to opravdu kladně. Existuje asi ale víc kvalitativně/cenových relací těch sad. U velkýho auta, kde jsou gumy tlusté, mají přes deset "pláten" a dost se hřejí, tam se vyplatí nešetřit a mít fortelný nářadí. Po odhalení díry se to nevypouští úplně, ale sníží se tlak vzduchu (ono 8 Atm. udělá i díru do hlavy), propíchne se díra a "urovná" takovým špičatým skoropilníkem, pak se do vidličky vloží knot, napatlá lepidlem a zarazí do díry tak, aby konce čuměly ven. Guma se zase dofoukne a trádá na cesty. Problém může být, když se bezdušová guma hned neodhalí a při jízdě bez vzduchu se odlepí od ráfku. To kompresůrkem za 400,- nenafoukneš...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru