Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dojezdová sada - co to jako je?

Mám dotaz, kterej je akorát tak do pokecu. Jak tak vybírám nové auto, samozřejmě jsem narazil i na forichtung opravné sady. Co to jako je zase za vynález (ne že bych už o něm neslyšel)?
Prolejzám Cruze u Chevroleta a bavím se s prodavačem, jestli to má plnou rezervu, nebo jenom dojezdové kolo - takový to jak z angličáka. Ne, tohle má opravnou sadu. To jako až píchnu někde v kotárech v -10°C, tak tam budu někde lepit kolo, místo toho, abych ho prostě vyměnil a dojel do nějakýho pneuservisu?
Prodavač říká no já si myslím, že je to taky nesmysl, s tím údajně začala škodovka - snížení hmotnosti, takže snížení emisí a tak..

Ještě tak pochopím to dojezdové kolo, i když co mám dělat s píchlým normálním kolem, to ho mám jako hodit do kufru? Na podzim, kolo zasr* od všeho možného mám nacpat tam, kde normálně vozím nákup? Do místa, kde je to nouzové se nevejde...

Takže, jak funguje ta slavná dojezdová sada? To jako spravím a můžu s tím vesele jezdit, nebo je to jen nějaká nouzová oprava, s kterou pak stejně budu muset do toho pneuservisu? Před třemi roky jsem v Orlických horách prorazil pneumatiku tak, že z boku jsem měl tak 5cm dlouhou škubu. Poradí si "opravná sada" i s tím?

Ano, mohl jsem se zeptat toho prodavače, ale docela mě zajímají opravdové zkušenosti.
Samozřejmě, teoreticky můžu otravovat, když píchnu, asistenční službu, no ale kvůli píchlému kolu?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny