Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem favorit nestartuje

dobry den, prosim oradu. favorit mi nestartuje. je mozne, ze dosel i benzin, ale to auto proste skoro nereaguje na startovaci polohu klicku. kdyz s nim otocim, tak to tak skoro neslysitelne skytne a to je vse. ba terka je v pohode, tam problem nebude, ani v civce. prosim, poradte. diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tato "závada" je diagnostikovatelná obyčejnou zkoušečkou během pár minut. Jenže se musí vědět kam sá… nový
Martin79 18.12.2011 13:59
Martin79
jenže to vypadá, že tazatel na rady nechce dát...neb jsem mu to napsal hned asi vě 4. příspěvku...sá… nový
paul 18.12.2011 14:26
paul
Ještě se chci zeptat, co může způsobovat chcípnutí auta za jízdy? Může to být onou baterkou, nebo má… nový
amoss 19.12.2011 18:31
amoss
Ještě se chci zeptat, co může způsobovat chcípnutí auta za jízdy? Může to být onou baterkou, nebo má… nový
amoss 19.12.2011 18:31
amoss
To může způsobovat několik věcí. Pokud auto chcípá přímo při jízdě, tak může být špatný kontakt ve s… poslední
Martin79 19.12.2011 19:04
Martin79

Tato "závada" je diagnostikovatelná obyčejnou zkoušečkou během pár minut. Jenže se musí vědět kam sáhnout. První co měl udělat, požádat někoho, aby mu držel zkoušečku přímo na akumulátoru a startovat. Pokud se snižuje napětí už na baterce, nepsat že má "baterku v pohodě", ale hned jí nechat nabít nebo vyměnit. Pokud se na baterce mění napětí jen nepatrně, je to v kabelech resp. v jejich koncovkách. Takové místo se také velice silně hřeje.
Závady starteru se prakticky vždy omezují jen na kartáče, poškozený komutátor, spálené vinutí kotvy nebo spálenou cívku stykače. To ale není tento případ, jemu starter evidentně funguje, protože se snaží točit motorem.

To může způsobovat několik věcí. Pokud auto chcípá přímo při jízdě, tak může být špatný kontakt ve spínací skříňce (vypne se všechno, co jde "přes klíček" takže je to snadno poznat), nebo problém ve vedení k zapalovací cívce a zapalovací jednotce. Už jsem se setkal i s cívkou, která když se ohřála, přestala fungovat. Karburátor bych podezříval jen v případě, kdy auto chcípá jen na volnoběh nebo při přidání plynu a podobně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru