Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sodastream-větší láhev CO2

Dobrý den,nepředělával náhodou někdo výrobník sody-sodastream na větší láhev.Chtěl bych použít 6ti kilovou,ale nevím jaký na to koupit ventil(teda,jestli vůbec nějaký kupovat).Z původní malé láhve chci po rozšroubování použít hrdlo,které se bude našroubovávat na přístroj.Láhev 6Kg napojím tlakovou hadicí na to hrdlo,ale nevím,jestli mezi to použít nějaký tlakový ventil.Na přístroji je nálepka-maximální provozní tlak 10 Bar.,na láhvi je vyraženo 250 Bar.,což bude tlak plnění.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
250 Bar je skusobny tlak na ktory bola flasa skusana !!! Poistka na flasi je nastavena cca na 100 Ba…
aladar gejza miazga 17.10.2012 18:09
aladar gejza miazga
vo fyrme ktora sa zaobera tlakovými hadicami vam urobia vysokotlaku hadicu akehokolvek priemeru , le…
aladar gejza miazga 29.04.2013 14:31
aladar gejza miazga
Zadravim ta.takze ked budem mat 6kg flasu CO2 tak nemusim davat ziadne redukcne hodiny?taky isty tak…
Manicek 27.06.2018 16:43
Manicek
moc sa neviznam ale ten tlak sa mi akosi nezda ze ja rovnaky ,mam to to doma prerorebene na tu metro…
Drincek 29.08.2018 21:20
Drincek
Prosim ta ty nikomu nerad,tolko blbosti a ypsilonov v jednom članku . nový
jimbim 30.05.2021 20:28
jimbim
A co tohle? já jsem spokojen https://www.ebay.com/itm/114495879548?hash=item1aa87c797c:g:joMAAOSwI~d…
mulchr 28.05.2021 23:33
mulchr
Rada po 10 letech? Tazatel už to možná vyřešil nebo zahynul při pokusech. nový
Karel04 30.05.2021 20:35
Karel04
jo no narazil jsem tu na ten dotaz když sem řešil stejný problém takže stále ještě může někomu pomoc… poslední
mulchr 30.05.2021 21:38
mulchr
Chcel by si... a prídeš blbosťou k trvalej invalidite.
yYy 30.05.2021 10:23
yYy
To že tomu nerozumíš ještě neznamená že budu invalida :-D nový
mulchr 30.05.2021 14:51
mulchr

250 Bar je skusobny tlak na ktory bola flasa skusana !!! Poistka na flasi je nastavena cca na 100 Bar , Kludne si treba spravit redukciu na povodne hrdlo sodastream , kupit si hadicu na 150Bar a rovno napojit na velku 6kg flasu . Mamm to tak spravene . Dokonca soda stream bombicky sa daju po mensej uprave aj doma naplnit z velkej flase - treba zakupit alebo dat vyrobyt redukciu sikovnemu sustruznikovi (nie ako ja , nepocuval vobec co od neho chcem , a dopadlu to tak ze viac CO2 ide do vzduchu ako do bombicky )v bombicke je ventil proti plneniu , na nete sa da najst ako to odstranit . Vela STASTIA .

vo fyrme ktora sa zaobera tlakovými hadicami vam urobia vysokotlaku hadicu akehokolvek priemeru , len treba im povedat ze je to na CO2 a staly tlak cca 150barov , treba vybrat stale na vecsi tlak . Ja som si dal vyrobit 6mm stavanu na 630 barov , mam prepojenu sodastream priamo s 6kg C02 flasou bez redukcneho ventyla ! Tlak v bombicke sa rovna tlaku v akej kolvek velkej flasi na CO2 !

Rozdiel je len v cene za naplnenie - sodastream bombicka 425g CO2 7,50€ / 6kg flasa na CO2 cca 5-6€ a to je ten rozdiel , preco sodastream upozornuje aby ju nikto neplnil ze hrozý vybuch . Je to blud , paint ball flase si hraci doma plnie z hasicaku a este nikomu nebuchla flasa, sodastream urobil na hrdle poistku proti plneniu , ked je niekto sikovnykutil tak ju vie sam odtranit , nebudem to tu rozpisovat ako , kazdy nech si to najde na webe je tam toho dost. Ak ma nieto sikovneho sustruznika tak mu vyrobi redukciu na prelievanie CO2. alebo mu vyrobi nove hdlo ako na sodastream a napoji si to priamo na C02 flasu. Da sa pouzit aj hasicak ale treba dat vybrat vo fyrme ktora robi revizie a plni ich CO2 nasavaciu hadicku , inak sa tekute co2 dostane az do vody a to by bol problem , ak prepustate do bombicky je lepsie mat tu nasavaci trubku vo vnutri , inak sa musi otacat velka flasa aby co2 pretieklo do bombicky a to je velmi neprakticke a narocne drzat velku flasu dole hlavou a obsluhovat aj ventyl . Pred prepustanim treba bombicku dat do mrazaku cca na 20 - 30min aby sa schladila a prijala viac CO2. je to dobre robit na vahe aby sa nepreplnila bombicka nakolko sa co2 rozpina podla okolitej teploty a zaroven sa zvisuje tlak v bombicke ako aj vo flasi co2 . Na to je tam poistka ze v pripade velkeho tlaku cca na 100barov ktora pri vecsom tlaku praskne a CO2 vysnezi alebo vyfuci von. Na tu poistku netreba sahat a vymienat ju za inu alebo zablendovat to na pevno !! Potom by hrozila explozia bombicky albo ked na flafi tak explozia flase. A to uz by bola paseka.

Ked si to chce niekto doma prerobit netreba podcenovat material na vyrobu redukcii a ostatnych komponentov nakolko sa tam bude robit s vysokým tlakom a chladom !!! Nie kazdy material ktory je pevny voci tlaku je aj odolny pri chlade, pozor na zlatiny kovov . Treba pouzit kvalitny nerez, mosadz alebo kvalitnu ocel.

Prajem vsetkym kutilom vela stastie pri vyvyjani za ucelom setrenia financii.
Bohu zial zijeme v takej dobe ked si treba kezde euro trikrat vruke obratit a vybrat si co ma vecsiu prioritu pri kupovani.

Zadravim ta.takze ked budem mat 6kg flasu CO2 tak nemusim davat ziadne redukcne hodiny?taky isty tak je aj v origo sodastreamovej flasi?pisu ze pracovny tlak je 10bar ale myslim ze je to mysleny tlak v plastovej flasi kde sa uz miesa z vodou.ze?lebo ja som skusal merat tlak a 25barovy budik mi nestacil.takze vo origo sodastreamovej flasi bude 100-150 barov.ze?
Teraz som pozeral vyrobnik na sodastream a redukcne hodiny pravdepodobne nepotrebujem pokial je v origo sodastreamovej flasi rovnaky tlak ako nap.v 6kg.chapem dobre?

moc sa neviznam ale ten tlak sa mi akosi nezda ze ja rovnaky ,mam to to doma prerorebene na tu metrovu flasu mam tam klasicky redukcni ventyl kyslikovy co sa pouziva pry zvarani plamenom dostat v zeleziarstve,jeden budik ukazuje tlak v bombe 6mpa ked je plna a druhi budik ukazuje vistupni tlak ktori vies nastelovat mam ho na 0.7mpa a bulinku pry tro ch stlaceni je viac ako pry origo sodastrym bombice tato bomba ti vydrzi rok aj viac pry pravidelnom robeni sody.hadicu nemesis davit vyrabat kupis v obchode kde maju ventil klasicka hadica na zvaranie plinom.A ozaj prytomto pracovnom tlaku netreba davat nic vyrabat z bombicky odmontuj ventyl akup v obhode uz si nepametam akoto vyzeralo presne mam to uz takto nejaky ten rok skoro odzacjatku predaja sodastrym,viem ze to bolo abysa dala hadica nato napychnut a zatiahnut eska paskou mislim ze som to zasunul do toho ventylu stej odsrobovanej strany a zamocnyk mi to zaletoval takym tim hrubym cinom ze to vpohode vydrzi .A mal pravdu doteraz sa nic nestol sak tlak0.7 mpa udrzis aj prstom.lentak pre vsetkych 10bar -1mpa,0.7mpa-7bar. Hlavne vzdi ked dorobis sodu vypni velku bompu a odpusti vzduch bezpecnost.
Oxid Uhličitý - CO2 - 60 BAR malá flaša, 120 BAR veľká flaša, takze tie hovadini ze tlak je rovnaki je pekna blbost to by muselo rostrhnut tu straru sklenenu sodovku na tie mini bombicky a druha vec soda strym bombicka ma hore nejaky ten ventyl a ten redukuje vystupni tlak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru