Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sodastream-větší láhev CO2

vo fyrme ktora sa zaobera tlakovými hadicami vam urobia vysokotlaku hadicu akehokolvek priemeru , len treba im povedat ze je to na CO2 a staly tlak cca 150barov , treba vybrat stale na vecsi tlak . Ja som si dal vyrobit 6mm stavanu na 630 barov , mam prepojenu sodastream priamo s 6kg C02 flasou bez redukcneho ventyla ! Tlak v bombicke sa rovna tlaku v akej kolvek velkej flasi na CO2 !

Rozdiel je len v cene za naplnenie - sodastream bombicka 425g CO2 7,50€ / 6kg flasa na CO2 cca 5-6€ a to je ten rozdiel , preco sodastream upozornuje aby ju nikto neplnil ze hrozý vybuch . Je to blud , paint ball flase si hraci doma plnie z hasicaku a este nikomu nebuchla flasa, sodastream urobil na hrdle poistku proti plneniu , ked je niekto sikovnykutil tak ju vie sam odtranit , nebudem to tu rozpisovat ako , kazdy nech si to najde na webe je tam toho dost. Ak ma nieto sikovneho sustruznika tak mu vyrobi redukciu na prelievanie CO2. alebo mu vyrobi nove hdlo ako na sodastream a napoji si to priamo na C02 flasu. Da sa pouzit aj hasicak ale treba dat vybrat vo fyrme ktora robi revizie a plni ich CO2 nasavaciu hadicku , inak sa tekute co2 dostane az do vody a to by bol problem , ak prepustate do bombicky je lepsie mat tu nasavaci trubku vo vnutri , inak sa musi otacat velka flasa aby co2 pretieklo do bombicky a to je velmi neprakticke a narocne drzat velku flasu dole hlavou a obsluhovat aj ventyl . Pred prepustanim treba bombicku dat do mrazaku cca na 20 - 30min aby sa schladila a prijala viac CO2. je to dobre robit na vahe aby sa nepreplnila bombicka nakolko sa co2 rozpina podla okolitej teploty a zaroven sa zvisuje tlak v bombicke ako aj vo flasi co2 . Na to je tam poistka ze v pripade velkeho tlaku cca na 100barov ktora pri vecsom tlaku praskne a CO2 vysnezi alebo vyfuci von. Na tu poistku netreba sahat a vymienat ju za inu alebo zablendovat to na pevno !! Potom by hrozila explozia bombicky albo ked na flafi tak explozia flase. A to uz by bola paseka.

Ked si to chce niekto doma prerobit netreba podcenovat material na vyrobu redukcii a ostatnych komponentov nakolko sa tam bude robit s vysokým tlakom a chladom !!! Nie kazdy material ktory je pevny voci tlaku je aj odolny pri chlade, pozor na zlatiny kovov . Treba pouzit kvalitny nerez, mosadz alebo kvalitnu ocel.

Prajem vsetkym kutilom vela stastie pri vyvyjani za ucelom setrenia financii.
Bohu zial zijeme v takej dobe ked si treba kezde euro trikrat vruke obratit a vybrat si co ma vecsiu prioritu pri kupovani.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny