Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ceny pozemků -20% sleva

Ahoj,

nedávno si takhle sedím v práci a kolega mi řiká, že četl několik článků o tom, že nemovitosti se prodávají za cca o 20% nižší cenu než je uvedeno v inzerátech. Nikdy jsem pozemek nekupoval a hodlám koupit jen jeden (maximálně jednotky) a tudíš nemám vlastní vzorek - tedy bych se chtěl zeptat Vás, jestli tu někdo nějakou nemovitost kupoval a za jakou cenu (stačí relativně) k té prvně uvedené. Kolik jste vysmlouvali atd.

Jde mi jen o to, jestli si při prohlížení inzerátů mohu automaticky odčítat 20% a případně suveréně zavolat do relalitní kanceláře a vubec se jich na nic neptat a postavit je před to, že to kupuju o 20% níže než uvádí inzerát, jako před hotovou věc. 8-)

Předmět Autor Datum
Rozhodně to není pravidlem. Slevu ukecat můžeš, ale leda v případech "ležáků", tedy nemovitostí/poze…
Prasak 16.10.2010 01:04
Prasak
O tom ,že se to řídí nabídkou a poptávkou nepochybuji a souhlasím s tím, že u ležáku to bude mít vět…
AZOR 16.10.2010 16:42
AZOR
no, my jsme takhle objevili inzerat za nejakych 4,3 mega za pozemek+hrubou stavbu a stlacili jsme to…
merlouska 16.10.2010 10:20
merlouska
Dekuji za skvelou odpoved i s cisly. Tyjo, barák za byt jen s 200k doplatkem, tomu řikam dobrej kše…
AZOR 16.10.2010 16:44
AZOR
My jsme koupili pozemek přesně za tu cenu, která byla v inzerátu (už tam byla výhodná). Ale když bu…
rokator 18.10.2010 11:14
rokator
Ovšem jen v tom případě, že na prodej (a tím i na peníze) příliš nespěcháš.
Prasak 18.10.2010 18:32
Prasak
:-) vyhodne muže být ještě vyhodnější. Bych smlouval i kdybych mel ochoten zaplatit i víc, člověk se…
AZOR 26.10.2010 00:53
AZOR
asi si prehlidl slovni spojeni "hruba stavba" :D az takovej kseft to neni, dostavba sezrala dalsi me…
merlouska 18.10.2010 19:59
merlouska
+- 2M... to je zanedbatelná sumička :-)
rokator 18.10.2010 20:01
rokator
Záleží na tom, kdy to koupili - něco užrala inflace. Ale obecně nemovitosti jsou dobře uložený prach…
Prasak 18.10.2010 20:14
Prasak
neslovickar! :D
merlouska 19.10.2010 11:08
merlouska
:-) hruba stavab = zábava, ne? Já myslim, že si to pak člověk muže člověk udělat opravdu k obrazu sv…
AZOR 26.10.2010 00:55
AZOR
Já bych předně z toho kšeftu vynechal tu realitní kancelář. Těch 20 % bývá jejich provize. Takže pok… poslední
ridic 31.10.2010 15:41
ridic

Rozhodně to není pravidlem. Slevu ukecat můžeš, ale leda v případech "ležáků", tedy nemovitostí/pozemků, který dlouhodobě nikdo nechce.
Někdy se dá operovat s tím, že máš k dispozici všechny prachy a zaplatíš ihned, tedy prodávající sleví a bude mít prachy hned a nebude čekat, až kupující vyřídí půjčku.
Já kupoval byt, ale od developera, ti slevu poskytnou buď sami, aby lidi nalákali, pokud však mají dostatek zájemců, nesleví ani fous, naopak naúčtují hromady dalších neuvedených poplatků a doplatků.

O tom ,že se to řídí nabídkou a poptávkou nepochybuji a souhlasím s tím, že u ležáku to bude mít větší šanci na úspěch. Spíše se snažím zjistit, jestli je ten výzkum opravdu pravda a jestli je to fakt běžná praxe, že do inzerátu se dává cena o desítky procent větší než za kterou se pak strany dohodnout. A u kolika % inzerátu mohu nějakou (dejmetomu 15% slevu) počítat jako "automatickou". Protože já kupovat nemusím, oni prodávat musí. V tomto případě je má pozice xxkrát silnější než jejich a rozhodně toho hodlam zneužívat 8-)

Od developera to nejspíše kupovat nebud a pokud ano, tak s tím si myslim poradím takovým zpusobem, abych dostal opravdu tu nejmenší cenu a nevzali mi na hůl. Když to bude třeba, připomenu jim dluh jejich společnosti. :-D A narodil od lidi bude u developeru imho záležet na nanačasování, což je ukol zase trošku jiný.

:-) Nicméně od developera nejspíše nebudu kupovat nic - developeři prodávaj nesmysly - většinou je to barák/pozemek, který je standartně postavený, udělaná cestička, zavedená voda na pozemku apod. To mne nebere, já chci něco zajímavého, něco kde mne bude bavit žít - tzn. hledám zemědělské usedlosti, koukám na staré mlýny apod.

no, my jsme takhle objevili inzerat za nejakych 4,3 mega za pozemek+hrubou stavbu a stlacili jsme to na 3 mega.. ale jednak ta puvodni cena byla lehce prestrelena a jednak ten barak stejne nejak nikdo nechtel, tak jsme si ho po asi 4 mesicich "milostive" vzali :D
takze prasak ma recht, pokud je to "neudatelne", tak cena jde dolu..

stejne tak prodej bytu (abychom vubec meli za co ten barak koupit), puvodni cena 3,1M, nikdo nechtel, a my uz se toho docela potrebovali zbavit, tak jsme sli na 2,8M a byl fuc :)

My jsme koupili pozemek přesně za tu cenu, která byla v inzerátu (už tam byla výhodná).

Ale když budu něco nabízet, je logické že nahodím vyšší cenu. Když nebude zájem, zlevnit můžu vždycky. A když se na vyšší cenu chytne nějaký trouba, tak holt vydělám pár peněz navíc...

Já bych předně z toho kšeftu vynechal tu realitní kancelář. Těch 20 % bývá jejich provize. Takže pokud bude zájem o konkrétní nemovitost z nabídky realitní kanceláře, kouknout se na tu nemovitost do katastru nemovitostí, zjistit tam majitele a jednat přímo s majitelem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru