Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Favorit porucha

Čím to může být, že na starém Favoritu začala stále svítit kontrolka oleje, ale oleje je v motoru dostatek? A neznáte v Praze nějakého dobrého opraváře na tyto auta?
Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
přečetl jsem si pár odpovědí na Vámi uvedenou závadu a některé z nich jsou úsměvné. Pěna na víčku-je…
corve 43 01.06.2009 21:55
corve 43
Tak problém byl nakonec v oleji. I když byl měněn před 10 měsíci, zřejmě mě tenkrát okradli a dali t…
Hanina 03.06.2009 21:06
Hanina
nejde nastartovat Co to přesně znamená? Ticho, nebo jenom cvaknutí?
strejdabrabenec 03.06.2009 21:16
strejdabrabenec
znamená to ticho, žádné cvaknutí a svítí všechny kontrolky. Stane se to jen občas, na další pokusy n…
Hanina 03.06.2009 21:59
Hanina
Ještě dodatek jak zjistit co nejjednodušeji jestli to maže. Sundat víčko co se nalévá olej nechat mo…
corve 43 03.06.2009 22:21
corve 43
To je dobrý, to si budu pamatovat, může se to hodit.
Prasak 03.06.2009 23:23
Prasak
Jo jo, tohle funguje ve všech škodovkách, v r19 aj na mým žigulu:-) Zrovna sem to chtěl napsat. Na v… poslední
MM_tank 04.06.2009 00:23
MM_tank

přečetl jsem si pár odpovědí na Vámi uvedenou závadu a některé z nich jsou úsměvné. Pěna na víčku-je to zkondensovaná voda a projevuje se to u Mogulu. Je-li motor v pořádku tak to po pár ujetých km zmizí, prostě se to odpaří. Pravdou je, že k určení je více aspektů. Čerpadlo oleje je zubové, u tohoto typu se může stát, že se spodní plotna, na které je sání z vany vydře. V daném okamžiku dochází k poklesu tlaku. Taktéž i klikové nebo ojniční šály jsou volnější, ale motor není vylágrován dochází k částečnému poklesu. Na olejovém kanálku ze strany motoru je šroub, ve kterém je kulička s pružinou, která má za úkol udržovat tlak. Pod šroubem je těsnění, výměnou za slabší se tlak zvedne a že máte spínač funkční usuzuji z toho jak popisujete svítí, nesvítí. Když je olej studený tak má jinou viskozitu nežli když je horký, proto když je studený tak se dociluje vyššího tlaku. Těsnění pod hlavou? Tady dochází mezi druhým a třetím válcem k destrukci a tím se dostává kapalina do spal prostoru a kucká to. Oprava? Brus a srovnat, práce cca na hodku. Málokdy se těsnění prosekne do prostoru tyček na vahadla, aby se voda dostala do oleje. Nejlépe se pozná tlak manometrem místo čidla. Při vyšších otáčkách to má cca od 2,5 baru a na volnoběh by to mělo ukazovat přes 0,5 baru, aby nesvítil policajt. Zkrátka je toho dost, ale zase tak náročné to není

Tak problém byl nakonec v oleji. I když byl měněn před 10 měsíci, zřejmě mě tenkrát okradli a dali tam starý olej, ale účtovali nový.
Ale vyskytla se nová porucha. Když otočím klíčkem, rozsvítí se všechny kontrolky a nejde nastartovat. auto naskočí až na další pokusy, nebo se musí roztlačit. Co myslíte, že je špatné, když to zlobí zase jen někdy?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru