Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studené radiátory

Zdravím, nedávno mi firma předělávala koupelnu (vodu, odpady a nové připojení kotle). Včera jsem zjistila, že mi netopí topení. Pracovník firmy mi řekl, že není možné, že by kotel nefungoval a že mám odvzdušnit radiátory. Celý dnešní večer odvzdušňuji a dopouštím vodu, ale klepu se u toho kosou, protože v bytě mám 15,9 stupňů :( Teplá voda teče, programátor spíná a i kotel se chová, jako by se už už měl zapnout... Nevím, co s tím. Odvzdušňovala jsem jeden radiátor po druhém, začala radiátorem nejblíže ke kotli. Vzduch vyšel, nyní teče jen čistá voda. Vodu do kotle jsem dopustila. Baterky v programátoru jsem vyměnila. Kotel nespíná ani na Test. Díky moc za radu.

Předmět Autor Datum
Kolik máš tlak na kotli? Pod 100 Kpa to nezapálí. Jestli je tlak správný a kotel nespene, okažitě ta…
Rce 18.09.2008 23:07
Rce
Tlak - to je ta jednotka bar? Je tam červená šipka a ukazatel mám až za ní. A pohybuje se, když dopu…
NaPe 18.09.2008 23:23
NaPe
Jedna je málo, dolej do 1.5. Jak nechtějí dojet, je to snad v záruce? //Edit: Na tom ovladači zadej…
Rce 18.09.2008 23:36
Rce
Nic... jo je to v záruce, ještě ani nemám fakturu. Když ten kotel připojili, tak to zkoušeli, ale je…
NaPe 18.09.2008 23:56
NaPe
No nechci strašit, ale to je teda úroveň. My středně velký barák (cca 10 radiátorů) uděláme za týden…
Rce 18.09.2008 23:59
Rce
Já mám pod žebříkem ventilky, takže to můžu zavřít a žebřík sundat - vyteče jen voda ze žebříku...
rokator 19.09.2008 06:56
rokator
můžu zavřít a žebřík sundat A proč bys to dělal? :)) Já vím, jde to taky zavřít ventilem a tím škrt…
Rce 19.09.2008 12:08
Rce
Ale jo, dělat to nebudu. Ale kdybych chtěl... :-)
rokator 19.09.2008 15:09
rokator
Je to plynový kotel? Plamínek hoří? Čerpadlo čerpá? Co to znamená že kotel se chová, jako by se už u…
Yarda 19.09.2008 13:31
Yarda
Jestli má nově montovaný kotel, tak tam už většinou plamínek není, zapaluje se elektricky vysokým na…
Rce 19.09.2008 13:47
Rce
To není nový kotel, má asi 9 let, Ferroli. Praskly odpady, a tak jsem se rozhodla vyměnit i rozvody…
NaPe 20.09.2008 17:38
NaPe
Těžko radit když u toho člověk nestojí.Jen tak co mě všeobecně napadá: 1.Ten kotel má v sobě zásobní…
Skipi 20.09.2008 18:16
Skipi
Nemám návod od kotle, zásobník je uvnitř. Kolik má čerpadel, nevím, teď je nastavený na TUV, ale kdy…
NaPe 20.09.2008 18:37
NaPe
Nebudu citovat a rozebírat co napsali ostatní, ale z toho co jsem četl usuzuji, že nejspíš nefunguje…
StanB 20.09.2008 23:19
StanB
plynovy kotel sem mněla odstaveny asi tiden a ted když ho zapnu huči ale plaminek nehoři a nejde mi…
paajaa 04.12.2010 12:32
paajaa
Jde nějak vyresetovat tlačítkem na ovládacím panelu? Co říká dokumentace s chybovými stavy a řešením…
veckoo 05.12.2010 11:28
veckoo
Jednoznačně volat servis.Ženská + PK=výbuch.Bylo to včera v telce,nestačí?
Des 05.12.2010 12:41
Des
Nesmíš se tak moc dívat na TV zHovna a věřit kdejaký kravině. Pokud to bylo myšleno jako vtip, tak O… poslední
veckoo 05.12.2010 14:27
veckoo
Pěkný den, dnes po šílené době opět zase topím.:)) Pán, co jsem ho oslovila v září, dosud nedošel, m…
NaPe 25.11.2008 17:40
NaPe
Dva měsíce bez topení! Boha jeho!
kejki3 25.11.2008 21:17
kejki3

Kolik máš tlak na kotli? Pod 100 Kpa to nezapálí. Jestli je tlak správný a kotel nespene, okažitě tam ty pacholky nahnat na reklamaci. Odvzdušnění nemá vliv na spínání kotle, pouze některý radiátor hřeje jen dole či vůbec.

Tlak - to je ta jednotka bar? Je tam červená šipka a ukazatel mám až za ní. A pohybuje se, když dopustím vodu. Ta šipka je na na 1. Chtěla jsem, ať tady dojedou, ale nejsou ochotni odpoledne a já jezdím do práce 80 km a teď zrovna nemám možnost si vzít volno. Budu se teda o víkendu otužovat :)
Dík.

Nic... jo je to v záruce, ještě ani nemám fakturu. Když ten kotel připojili, tak to zkoušeli, ale jestli radiátory hřály, to nevím. Byla jsem sice doma, ale nekontrolovala jsem je. Oni tady pracovali od začátku července s přestávkami do půlky srpna. Ještě nemám připojený v koupelně ten žebříkový radiátor, myslela jsem, že třeba proto netopím, ale říkal mi, že to nemá vliv a ať to odvzdušním. Problém je se s nimi domluvit na termínu, díky tomu dojíždění to vidím zas na jeden den volna :( No, co se dá dělat. Díkec a dobrou :)

No nechci strašit, ale to je teda úroveň. My středně velký barák (cca 10 radiátorů) uděláme za týden. Komplet. Syčáci, nepřipojili žebřík v koupelně, jak to sakra chtějí dodatečně připojovat? To budou celý systém zase vypouštět a znova odvzdušňovat?

Je to plynový kotel? Plamínek hoří? Čerpadlo čerpá? Co to znamená že kotel se chová, jako by se už už měl zapnout? Je možné kotel spustit ručně bez zásahu programátoru a prostorového termostatu? Mně někdy nejde spustit kotel po delší odstávce, protože z termočidla plamínku nejde proud do elektromagnetu ventilu, stačí očistit kontakty - tedy zatím to vždy pomohlo, akorát jednou jsem musel volat opraváře aby vyměnil elektromagnet ventilu.

To není nový kotel, má asi 9 let, Ferroli. Praskly odpady, a tak jsem se rozhodla vyměnit i rozvody vody a změnit dispozici koupelny. Protože místo původního radiátoru stojí vana, tak dělali jinak rozvody topení a kotel sundávali. Plamínek v kotli není, je vidět jen když kotel sepne. Ale to je myslím v pořádku, protože teplá voda mi teče. Ten kotel se nastavuje buď jen na teplou vodu, nebo teplou vodu+topení anebo na test. Když se přepnu na test nebo topení, tak to zní, jako by se kotel měl spustit. Nemůže to být čerpadlo? V úterý to omrkne pán, co kotly čistí a opravuje, tak uvidím.

Těžko radit když u toho člověk nestojí.Jen tak co mě všeobecně napadá:
1.Ten kotel má v sobě zásobník TÚV ze kterého teče teplá voda?
2.Zásobník na TÚV je mimo kotel a kotel ho dohřívá přes nějaký výměník (deskový nebo je to kombinovaný bojler)?
3.Kolik je v kotli čerpadel, jedno nebo dvě? Nejsou přidřená-roztočit středový šroub a otočit s osou rotoru čerpadla (čerpadel)
4.Je kotel nastaven na provoz TÚV, nebo TÚV a topení?
5.Tlak v kotli je nastaven na víc jak na 1,2 bar.
6.Nebrání něco odvodu spalin (bývá tam tlakový spínač)
7.kotel je napájen proudem ze zásuvky, nebo je provizorně na prodlužce?

Nemám návod od kotle, zásobník je uvnitř. Kolik má čerpadel, nevím, teď je nastavený na TUV, ale když jsem chtěla topit, tak byl na test a pak i na TUV+topení. Tlak je cca 1,5 bar. Kotel má vlastní zásuvku. Napíšu, co zjistí odborník :) teď holt na pár dnů odcházím z domova :) Díky..

Nebudu citovat a rozebírat co napsali ostatní, ale z toho co jsem četl usuzuji, že nejspíš nefunguje oběhové čerpadlo.
Dále píšeš cituji:

Nic... jo je to v záruce, ještě ani nemám fakturu. Když ten kotel připojili, tak to zkoušeli, ale jestli radiátory hřály, to nevím.

, takže si myslím,že máš na ně dosti velkou páku .... pokud samozřejmě záloha nepřevyšuje koncovou fakturu i tak bych ale dosti ostře trval na odstranění "vady", ale .... samozřejmě záleží na smlouvě kterou s nima máš. Ten kotel neznám, a tak nevím jestli je oběhové čerpadlo součástí kotle a nebo je na potrubí samostatně, ale u některých starších čerpadel byl přímo na tělese čerpadla vypínač, kterým šel el. přívod k čerpadlu odstavit ... zkus se podívat.

Jde nějak vyresetovat tlačítkem na ovládacím panelu? Co říká dokumentace s chybovými stavy a řešeními?
Takhle těžko soudit, nejlíp aby se na to podíval někdo zběhlejší.
Podle toho hučení bych tipnul, že do něj plyn jde, ale je "zalepená" plynová armarura a proto nechytne. Zkuste sundat kryt a na přívodní trubku k armatuře opatrně s citem poklepat třeba plastovou rukojení šroubováku. Poklepejte ve chvíli kdy se snaží zapálit.

Nesmíš se tak moc dívat na TV zHovna a věřit kdejaký kravině. Pokud to bylo myšleno jako vtip, tak OK. Když jsou lidi blbci a dělaj co nemaj, tak ať si pak lížou rány sami. To co sem navrhl není žádný zásah do zařízení, vyjma sundání krytu, který je lehce snímatelný. ;-)

Pěkný den, dnes po šílené době opět zase topím.:)) Pán, co jsem ho oslovila v září, dosud nedošel, má moc práce a tak nějak mu to ještě stále nevyšlo, přestože jsem ho urgovala přes známou. V našem městě jsou další plynaři, ale také nemají čas anebo mají zájem jen o velké zakázky. V sobotu za domácí teploty 13,6 °C mi fakt došla trpělivost a dlouhým hledáním zde na netu jsem objevila poklad - pana Kovalského, který je opravář podle mých představ. Nejen, že je velice ochotný a vstřícný, ale čekal na mně před domem přes hodinu, protože jsem jak na potvoru uvázla v kolonách, které se dnes tvořily mezi Olomoucí a Hranicemi... Slíbila jsem, že napíšu, čím to bylo. Byl odpojený jeden drátek uvnitř kotle! Díky moc za Vaši snahu mi pomoci :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru