Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studené radiátory

Zdravím, nedávno mi firma předělávala koupelnu (vodu, odpady a nové připojení kotle). Včera jsem zjistila, že mi netopí topení. Pracovník firmy mi řekl, že není možné, že by kotel nefungoval a že mám odvzdušnit radiátory. Celý dnešní večer odvzdušňuji a dopouštím vodu, ale klepu se u toho kosou, protože v bytě mám 15,9 stupňů :( Teplá voda teče, programátor spíná a i kotel se chová, jako by se už už měl zapnout... Nevím, co s tím. Odvzdušňovala jsem jeden radiátor po druhém, začala radiátorem nejblíže ke kotli. Vzduch vyšel, nyní teče jen čistá voda. Vodu do kotle jsem dopustila. Baterky v programátoru jsem vyměnila. Kotel nespíná ani na Test. Díky moc za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to plynový kotel? Plamínek hoří? Čerpadlo čerpá? Co to znamená že kotel se chová, jako by se už u…
Yarda 19.09.2008 13:31
Yarda
plynovy kotel sem mněla odstaveny asi tiden a ted když ho zapnu huči ale plaminek nehoři a nejde mi…
paajaa 04.12.2010 12:32
paajaa
Jde nějak vyresetovat tlačítkem na ovládacím panelu? Co říká dokumentace s chybovými stavy a řešením…
veckoo 05.12.2010 11:28
veckoo
Jednoznačně volat servis.Ženská + PK=výbuch.Bylo to včera v telce,nestačí?
Des 05.12.2010 12:41
Des
Nesmíš se tak moc dívat na TV zHovna a věřit kdejaký kravině. Pokud to bylo myšleno jako vtip, tak O… poslední
veckoo 05.12.2010 14:27
veckoo

Je to plynový kotel? Plamínek hoří? Čerpadlo čerpá? Co to znamená že kotel se chová, jako by se už už měl zapnout? Je možné kotel spustit ručně bez zásahu programátoru a prostorového termostatu? Mně někdy nejde spustit kotel po delší odstávce, protože z termočidla plamínku nejde proud do elektromagnetu ventilu, stačí očistit kontakty - tedy zatím to vždy pomohlo, akorát jednou jsem musel volat opraváře aby vyměnil elektromagnet ventilu.

Jde nějak vyresetovat tlačítkem na ovládacím panelu? Co říká dokumentace s chybovými stavy a řešeními?
Takhle těžko soudit, nejlíp aby se na to podíval někdo zběhlejší.
Podle toho hučení bych tipnul, že do něj plyn jde, ale je "zalepená" plynová armarura a proto nechytne. Zkuste sundat kryt a na přívodní trubku k armatuře opatrně s citem poklepat třeba plastovou rukojení šroubováku. Poklepejte ve chvíli kdy se snaží zapálit.

Nesmíš se tak moc dívat na TV zHovna a věřit kdejaký kravině. Pokud to bylo myšleno jako vtip, tak OK. Když jsou lidi blbci a dělaj co nemaj, tak ať si pak lížou rány sami. To co sem navrhl není žádný zásah do zařízení, vyjma sundání krytu, který je lehce snímatelný. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru