Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku

Prosím poraďte, kde to našel – už to googlim půl dne, ale bez výsledku. Je to pro nás moc důležité a každý říká něco jiného. Můj selský rozum mi říká, patří plynárnám a nikoli nám), aby nás mohly uzavřít v případě, že by jsme byli neplatiči. Což nejsme. Každý ale říká něco jiného. Na 100 procent vím, že co je za ním, je naše. Snaží se na lidi útočit stále dokola stálými útoky úniku, aby to někdo nevydržel a nemovitost prodal. Už nám to chodí stále dokola každý ¾ roku. Stálo nás to mnoho peněz a bylo na tom 6 firem – odborníků (nikoli fušerů) na které jsem dozíral. V tuto chvíli už to je od uzávěru k plynoměru doslova zlaté (včetně nového regulátoru) a není už naprosto co opravovat.
Moc děkuji, za každou radu, kde se dozvím vlastníka uzávěru. Před ním už nic není a musela by se zavřít celá ulice. Také chci kontaktovat Černé ovce, protože jako jediná z naprosto všech firem mě to odmítá ukázat. Klíče os sopek jsou na visací zámky, které mám pouze já doma, takže přesné místo úniku skze zavřená dvířka nemohou určit.
Moc předem děkuji za pomoc.
Michal

Předmět Autor Datum
Jako předseda SVJ s tím mám své bohaté zkušenosti. Obecně platí, že rozvody médií, tj. i plynu, vody…
Kyncl 28.09.2024 16:53
Kyncl
Dobrý den pane, jste moc hodný, ale 1. nevím, co znamená zkratka "SVJ" 2. snad jsem to správně pocho…
medvidek 180 28.09.2024 21:08
medvidek 180
Přidávám fota
medvidek 180 29.09.2024 16:55
medvidek 180
.
host 29.09.2024 16:55
host
Snaží se na lidi útočit stále dokola stálými útoky úniku, aby to někdo nevydržel a nemovitost prodal…
Prasak 29.09.2024 21:53
Prasak
No přeci plynárny, jenže kdo ví s kým jsou propojeny, když nám stále chodí letáky, že odkoupí naší n…
medvidek 180 29.09.2024 22:43
medvidek 180
Lidem, kteří vlastní zemědělské pozemky, takové nabídky chodí každý měsíc. :-) poslední
nerady 29.09.2024 23:04
nerady

Jako předseda SVJ s tím mám své bohaté zkušenosti. Obecně platí, že rozvody médií, tj. i plynu, vody (vodoměr) apod. patří až k domu majiteli rozvodu, včetně hlavního uzávěru na konci rozvodu.
Právě s plynem to na nás zkoušeli, abychom zaplatili výměnu hl. uzávěru. Stačilo je poslat jen jednou do háje, a být neoblomný.

Poraďte se s právníkem a přejděte do aktivity a podejte na ně žalobu. To je ale jen obecná rada, detaily samozřejmě neznám.

Dobrý den pane, jste moc hodný, ale
1. nevím, co znamená zkratka "SVJ"
2. snad jsem to správně pochopil, že majitelem uzavíracího kohoutu plinu, který je hned první na potrobí, které vystupoje do sopky na trubce, jako první komponenent je majitelem "plynárna". Před ním už nic není, jen uzávěr pro celou ulici.
Pochopil jsem to správně.
3. Na soudy nemáme jako důchodci peníze.
Co tedy dělat? Snad jen zkusit ty černé ovce.
Moc a moc děkujeme.
Michal

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru