Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drobná oprava střechy a fasády

Zdravím, potřeboval bych se trochu poradit.
1. na střeše mám plechové obití připevněné farmářskými šrouby/vruty. Těsnění pod těmi šrouby začíná praskat, chtěl bych ho vyměnit. Zkouším na netu hledat, ale vždy se prodávají jen s těmi šrouby. Víte někdo, jestli se těsnění dá dokoupit zvlášť?
2.Přestože se zateplení domu v rohu oken dělalo předepsaným způsobem(do rohu vyřezaná kostka EPS i perlinka), přesto to v některých rozích trochu po 10ti létech praská. Dá se to něčím zacelit? Nějaké lepidlo, UV stabilní silikon atp. Omítka to je silikonová.
3.Střecha domu je skoro v celé délce zvlněná. Je to už několik let takto. Ale původně to tak nebylo. Krytina to je modifikovaný asf.pás. Do domu nezatéká. Máte někdo tušení, čím by to mohlo vzniknout? Je to běžný úkaz u takových krytinách? Pod pásy je pojistný pás, na kterém je modif.pás přitavený. Pojistný pás je přitlučen k OSB deskám
4.V místě, kde se překrývají výše položený a níže položený pás vzniklo několik takových prasklin. Je to jen v tom vzniklém žlabku u spoje. Je to už na výměnu pásů? Tyto pásy by měly vydržet 30let. Mají 12.
5.na komínu je taková těsnící hmota, která je dosti popraskaná. Chci ji vyměnit. Jaká hmota se na to používá?

děkuji za zodpovězení jakékoliv otázky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny