Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drobná oprava střechy a fasády

Neumím to, tak proto se tady ptám. Vždyť je to kutilská poradna. Oprava(sonda) střechy do této kategorie zapadá. Nahřát kusek asfaltu a plácnout to na díru snad svede každý, kdo zde napíše. Záleží ovšem na těch detailech a tady se hodí rady a postřehy druhých.

Možná, že bych si to mohl nechat opravit od firmy, ale budu mít jistotu, že to ta firma opraví správně? Vždyť střechu projektoval projektant a firma ji realizovala. Pokud je to tedy špatně, pak to udělala firma. A teď se mám obrátit na jinou firmu? Kolikrát to tak mám zkusit?

Domnívám se, že OSB jako podklad není nevhodný. Vždyť na něm leží ještě neprodyšná lepenka. Aby kondenzace nepůsobila na osb, tak jsou mezi krokvemi(každou) na obou koncích 10cm větrací mřížky.

Díky za odkazy. Vidím na nich, že tam byla porušená střešní izolace. Proto zatékalo pod tu izolaci a rozmočilo to osb desky. U mě na střeše se zdá, že je izolace v pořádku(až na ty praskliny, které jsou ale dole až pod tím vyboulením). Pokud u mě zatéká voda, tak jedině směrem od komína. To bych rád prověřil tou sondou. Zvlnění začíná metr pod úrovní komína a zároveň metr od něho napravo. Tam chci začít hledat. Děkuji za tip na tvar záplaty. Ještě se zeptám na jednu věc. Na YT jsem viděl opravovat svářeče pvc folii na nějaké střeše, kde dělal sondu. Pak dal záplatu pod původní folii, tu zavařil a pak ještě z vrchu navařil druhou záplatu. Mělo by se to takto udělat u asfaltového pásu taky?

mnohokrát děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny