Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drobná oprava střechy a fasády

Zdar všem po delší době. V září už bude chladněji, tak se pustím do opravy střechy. Potřebuji ale trochu povzbudit několika dodatečnými radami.

Jde mi hlavně o to zvlnění a ty praskliny v modifikovaném pásu s posypem.
Byl mi zde doporučen bitumenový tmel. Dá se použít tento? https://denbraven.cz/produkt/stresni-bitumenovy-tmel/ Dá se odhadnout, jakou má tento bitumenový tmel životnost? V okapu mám spoustu vypelichané břidlice. Mohu tuto břidlici použít na ten bitumen, ať na něj nepraží slunko přímo? Nebo raději koupit novou břidlici?

Na YT jsem viděl několik videí, kde z nějakého pásu izolatér seškrábl nahřátý asfalt a tím zamázl poškozené místo(mám zbytky pásů v šopě). Třeba toto video https://www.youtube.com/watch?v=N1iUK61-7Aw V druhé půli dává na tu šlápotu záplatu. Ta záplata je ale z horní poloviny mimo spád. Je to špatně? Jde mi taky o to, že chci otevřít to zvlnění a zjistit, proč se to stalo. Ale pak to budu muset nějak zavřít. A pokud možno ve spádu. Doporučíte mi nějaké řešení? S běžnou pokládkou pásů zkušenosti mám. Asi nejsem ještě dobrý a rozhodně né na detaily(proto se i tady ptám). Asistoval jsem při vaření dvou jednoduchých střech bez atiky ani oplechování(konce se prostě jen ohly pod nějakým rádiusem dolů a tam se to přikotvilo. Pak dvě garáže uprostřed řadovky. Sám jsem pak dělal pásy na dětském domku 2x2m s jednoduchým oplechováním(L profily do obvodu) a svou pergolu(sám) i s oplechováním. Nemám tedy strach svařovat pásy, pokud je to děláno "horní pás se dává na ten neposypaný přesah toho spodního pásu". Jiné sváry jsem nedělal. Na těch vyjmenovaných aplikacích jsem si to zkoušel a udělal několik učňovských zmetků. Mj.i tu šlápotu v pásu :D Ze spousty chyb jsem se poučil...

Co se týče toho komína. Napojení pásů na komín a oplechování mi dělal izolatér co se tím živí. Komín mi dělali kominíci. Já dělal stěrku na komín a kámoš, co se nachomejtl k natahování marmolea mi dělal marmo. Není to krásné, vím. Ze země to vidět není. Díval jsem se, jak to dělá, co dělá nepěkně a sokl jsem si pak dělal sám. Nejprve v místě, kde stojí nyní pergola, aby to nebylo vidět a pak jsem se každým "metrem" zlepšoval. Izolatér mi řekl, že marmoleum mám natáhnout na ten plech(udělal kámoš).

Každopádně děkuji za všechny postřehy i kritiky. Lepší je si dříve vyslechnout, co je špatně a zavčasu sebrat sílu a odvahu věc opravit, než pak narychlo řešit kalamitu.
dík ještě jednou

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny