Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vařící kompresor

Zdar,

tento kompresor:

https://www.gastmfg.com/products/6/6-25

Jun Air 6-25

Po 4 hodinách provozu je celá horní polovina, ta hlava vařící tak, že na ní ruku neudržim.

Je to normální?

Měli jsme tam málo oleje, tak jsme to doplnili, takže teď je tam ideálně mezi riskama spíš k horní risce. Doplnili jsme to normálním originálním olejem od výrobce, v tom by problém být neměl.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ok, díky všem. Raději jsem se obrátil na servisáka, uvidím co zítra napíše. Ale nebudu teda způsobo…
RedMaX 29.11.2023 23:17
RedMaX
Zdravím,domnívám se, že máte přečasné obavy,všechny kompresory hřejí jak popisujete.Třeba u vysokotl…
Lubomír 30.11.2023 12:33
Lubomír
Ok, díky moc za reakci. Poslal jsem našemu servisákovi ofocený výrobní štítek a řikal, že on sám ko…
RedMaX 30.11.2023 19:22
RedMaX
Můžete přiblížit co ten kompresor ovládá?Začetl jsem se do parametrů a zjistil,že výkonem je to spíš…
Lubomír 30.11.2023 20:16
Lubomír
Posun desky nahoru a dolu na řezacím zařízení, byl tenhle dodán výrobcem. Ani bych nedokázal ovlivni…
RedMaX 30.11.2023 23:27
RedMaX
Jestli ho dodal výrobce, tak je snad od nich vyzkoušený a měl by vydržet. Pokud se tedy nějak nepřid…
Karel04 01.12.2023 10:26
Karel04
Zdravím,jenže manuál kompresoru je asi výrobci dobře známý.A proto jej použil,jak tazatel uvádí ,pos… poslední
Lubomír 01.12.2023 11:52
Lubomír

Zdravím,domnívám se, že máte přečasné obavy,všechny kompresory hřejí jak popisujete.Třeba u vysokotlakého mám chladící kanálky přímo v bloku válce a chladím vodou přes čerpadlo.Když se stlačuje vzduch ,vzniká teplo,když kovovou pumpičkou nafouknete rychle kolo,tak ta trubka má dole okolo osmdesáti stupňů.
Jak jsem koukal na obrázek,tak ta hlava je z masivního hliníku s žebrováním,mělo by to uchladit,pokud tedy kompresor nepřetěžujete.
I kompresor na mrazáku,nebo ledničce když čerstvě namražuje a běží déle má okolo osmdesáti stupňů.:-)

Ok, díky moc za reakci.

Poslal jsem našemu servisákovi ofocený výrobní štítek a řikal, že on sám kompresory nedělá, že na to má specialistu, takže se ho na to přeptá. Zatím na tom stroji normálně fungujeme, ale raději budu, když nám to zkontrolují, aby pak z toho nebyl nutný nákup nového kompresoru, přeci jenom to není úplně levná sranda. ;-)

Můžete přiblížit co ten kompresor ovládá?Začetl jsem se do parametrů a zjistil,že výkonem je to spíš tak na modelařinu na fixírku,nebo do zubní ordinace,dává málo vzduchu,proto asi dlouho běhá než vypne na požadovaný tlak.A ta cena je nehorázná,koupíte za ni dvacet olejových kompresorů i dvoupístové se slušným vzduchojemem a několikanásobně větším výkonem vyrobeného stlačeného vzduchu.:-)

Zdravím,jenže manuál kompresoru je asi výrobci dobře známý.A proto jej použil,jak tazatel uvádí ,posun desky bude mít nějaký interval a v zásobníku je ještě dost tlaku před dalším sepnutím.To ,že tazatel uvádí po čtyřech hodinách chodu řezací mašiny nic neznamená,kompresor stále neběží,spíná v intervalech.Znám to z práce,vzduch přehodil klapky dopravních cest a různě další pístnice a pak třeba za čtvrt hodiny opět,takže prodlevy.
Výrobce to musí mít spočítané,protože ten kompresor dává opravdu málo vzduchu,neutáhl by ani žádné pneumatické nářadí,scházejí litry za minutu,takže dle tazatele posune desku s malými pístnicemi ,asi tam bude malá spotřeba.Ona ta hliníková hlava jen tak nevychladne do dalšího sepnutí, což je normální.Zde jde spíš o to,jak málo tam bylo oleje,ale dle mého názoru by přidření mělo velký vliv na rychlost dofoukání,protože by se snížila komprese.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru