Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zahradní hadice

Zdravím. Potřebuji poradit, jakou 25mm zahradní hadici. Dočetl jsem se, že ty, co jsou uvnitř gumové, že mají delší životnost oproti těm vinylovým. A že čím hrubší, tím méně pravděpodobné, že se zlomí. Jenže výrobci toto neuvádí. Nevím tedy, jak poznat kvalitní hadici. V r.2014 jsem koupil jakousi dražší, která dodnes drží tvar a nezlomila se nikde. Uvnitř je gumová. Nekroutí se, je taková tuhá(ale ohebná). Pak jsem koupil 2x nějaké hadice(pravda, byly levné), které se lámou. Splaskavají vlastní váhou. Kvalita o ničem. Jednu mi v Tescu vzali zpátky, druhou používám. Tato je taky docela tlustá a na první pohled bytelná, ale jak se v nějakém místě zlomí, už si to pamatuje.

Máte nějakou osvědčenou? O značku mi nejde, ale pokud by taková hadice byla kvalitní a česká, dám přednost jí. Akceptuji, že kvalitnější jsou dražší.
děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
děkuji všem za odpovědi. Ještě mi byla doporučena výrobcem tato(nedělám reklamu ani na ebchod, ani n…
patyk 03.09.2023 07:03
patyk
Mám jí jenom kousek cca 8 metrů. Drží profil. Když jsem jí kupoval u známého, tak mi říkal, že to ne…
nerady 03.09.2023 09:22
nerady
No, právě že na slunci bude. A ty levné, nebo prostě jiné hadice, na slunci splaskly i třeba při jed…
patyk 03.09.2023 11:19
patyk
Pokud to má být pořád na jednom místě, tak kup černou trubku co se používá na vodovod do země, kde p… poslední
nerady 03.09.2023 16:49
nerady

Mám jí jenom kousek cca 8 metrů. Drží profil. Když jsem jí kupoval u známého, tak mi říkal, že to není úplně to co se prodávalo před 35 lety, ale nikdo mu jí nereklamuje. Hlavní je nikde jí nelámat a nenechávat na slunci. I cena je slušná. V obchodě za ní chtějí od 80,- Kč za metr.:-)

No, právě že na slunci bude. A ty levné, nebo prostě jiné hadice, na slunci splaskly i třeba při jednom, dvou slunečných dnech. Jedna z nich byla koupena v akci v Tescu před asi 7mi léty(bylo to v den, kdy Britové rozhodli o brexitu :D ) za 250kč/25m za hadici 19mm. Tehdy dobrá cena, ale kvalita nižší. Hadici jsem táhl po zemi, pak změnil směr do pravého úhlu a hadice se v určitém místě zlomila. Chtěl jsem tedy nechat hadici pro přepouštění mezi dvěmi kubíkovkami. Nehýbal bych s ní, ale byla by na slunku. Splaskla. Pak jsem koupil v místním železářství hadici pro stejné účely a taky k ničemu.

Mám však hadici, kterou jsem koupil ještě dříve. Byla dražší, ale je celou dobu na slunci. Když ji zlomím, nechám třeba přes zimu v takovém stavu, tak na jaře, když ji použiji(roztahnu), tak po zlomu není ani památky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru