Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hasicí přístroj

děkuji všem za rady a postřehy
Mám doplňující otázky. Nechci, ať to vypadá, že chytám za slovo, ale i tak se raději zeptám.
Doporučujete mi sněhový i mimo jiné proto, že nenadělá takový bordel jako práškový. A nerady mi taky píše, že 6kg. Dívám se na netu na nabídku, ale 6kg sněhový jsem nezahlédl. Pouze 5kg. Hasičáky s 6kg obsahem jsou ale právě ty práškové. Nejde mi o to, jestli 5, nebo 6kg, ale jestli rada sněhový vs. práškový nebyla zaměněna. děkuji za ujištění

Na elektroniku je vhodný sněhový. Pergola je ze dřeva, ale mám tam nataženou elektriku. Sněhový není vhodný na hašení dřeva. Z jakého důvodu?
Byl by do pergoly vhodnější práškový? Přecejen bordel z prášku venku není zase taková katastrofa. Možná by bylo lepší se zeptat místních hasičů, jak hasit pergolu pod napětím. Asi to udělám, ale také není špatné mít info z více stran, a případně už trochu rozumět tomu, co mi hasiči poví.

No a co ten uzák? Udívám do 4kg masa. Většinou krkovicu, která pouští tuk. Ten mi odkapává do plechu z pískem. Ten čas od času měním, ale i tak tam je. Uzák je z bukového dřeva. To sice nehoří rychle jak smrk, ale i tak je udírna uvnitř potažena dehtem za ty roky.

A jsou sněhové 5kg s tlakoměrem? S tlakoměrem jsem našel jen dvoukilovky.

děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny