Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zapojení usb rozbočovače do tv

Dobry den. Chtel jsem se zeptat, jestli je mozne zapojit usb rozbocovac (ten, co se pouziva k pc) do tv? Mam 12 let starou LED tv Samsung UE40D5000 a mam do ni zapojeny usb prodluzovaci kabel a do nej pichnuty externi 2,5" disk a nebavi me to vypojovat, kdyz chci misto disku zapojit flashku. Prehravam si z toho videa. Jde o to, ze tv ma sice 2 usb konektory, ale jen jeden, ktery funguje na prehravani z disku/flashky. Tak me zajima, jestli muzu zapojit usb rozbocovac a mit v nem trvale pichnuty disk plus treba dve flashky? Prosim o odpovedi od nekoho, kdo to vi jiste a ma to odzkousene, nerad bych si neco znicil.. Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ale jen jeden, ktery funguje na prehravani z disku/flashky To je zvláštní chování té TV. Fleška sam…
Lukas1982 21.03.2023 11:23
Lukas1982
Tak to funguje.. Bezi disk i flashka.. Diky nový
nodj 21.03.2023 11:47
nodj
Super. Ty jsi vlastně žádný problém neměl, jen obavy. Takže děkovat nemáš za co :-) Nezapomínej si a… poslední
Lukas1982 21.03.2023 11:57
Lukas1982

ale jen jeden, ktery funguje na prehravani z disku/flashky

To je zvláštní chování té TV. Fleška sama o sobě nemá velký odběr a pokud ten disk je 2,5", tak by to fungovat mělo. Doma mám taky nějaký rozbočovač se 4mi porty a když do TV zapojím 2,5" disk a flešku současně, tak to oboje funguje bez problémů.

Pokud budeš chtít zapojit 3,5" disk, bude nejspíš potřeba externí napájení toho disku. Klidně to vyzkoušej, maximálně to nebude fungovat, zničení nehrozí. To hrozí spíše při špatném odpojování (u odpojení při zápisu nebo čtení).
Většina TV má v menu položku "bezpečně odpojit USB" tak jako je to u PC. Pokud ji tam nemáš, je lepší při vytahování TV vypnout.

Super. Ty jsi vlastně žádný problém neměl, jen obavy. Takže děkovat nemáš za co :-) Nezapomínej si ale hlídat to odpojování za chodu, celkem dost lidí to dělá
a potom se diví, že jim fleška nebo disk odešly. Buď to odpojuj přes menu, pokud tam tu položku máš nebo až při vypnuté TV. Ať se daří.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru