Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde nastartovat elektrocentrála

Zdravím všechny, mám problém s centrálou Kraft Del,
Používal jsem ji asi půl roku o víkendech na zahradě k pile nebo čerpadlu, takže je jen trochu jeta, poslední dobou jsem nevypinal přívod benzínu a benzín mi natekl do olejového prostoru pod píst, prý to je běžné, zjistil jsem to až když měla divný chod a kouřila tak jsem ji vypnul a chtěl jsem zkontrolovat olej a vylila se mi směs oleje a benzínu, byl toho plný motor, vše jsem vypustil a nalil nový olej, ale už nešla natočit, vyčistil jsem karbec ultrazvukem i kartáčem na trysky a pořád nic, dal jsem nový karbec a pořád nejede, jiskru háže, kompresi má, když dám benzín pod svíčku tak pár vteřin jede, když do sání stříknu sprej tak jede dokud stříkám ale jinak ne ani s novým karbecem, v žádném servisu s tím nechcou nic mít, umíte mi někdo s tím poradit? Díky za ochotu a odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,toto vypadá na připečené kroužky,píšete,že kouřila,benzin se dostával do oleje.Že kápnete…
Lubomír 10.01.2023 15:40
Lubomír
Podtlak jsem ještě nezkoušel, tento týden se k tomu dostanu tak to vyzkouším nový
mirek123123 15.01.2023 02:57
mirek123123
Jak píše Lubomír. Základ, zkontrolovat svíčku. Pokud je suchá (což pravděpodobně dle uvedených skute… nový
George63 15.01.2023 19:42
George63
Je to divné,benzin se musel někudy dostat do oleje,pak to hulilo,mohlo to blafnout v motoru dole,můž… nový
Lubomír 16.01.2023 11:29
Lubomír
Jak se přesně dělá ta kontrola s petrakem? nový
mirek123123 18.01.2023 00:04
mirek123123
Nalije se troška do válce na píst,pokud mizí,jsou netěsné kroužky,většinou připečené.Potom to znamen… poslední
Lubomír 18.01.2023 03:02
Lubomír

Dobrý den,toto vypadá na připečené kroužky,píšete,že kouřila,benzin se dostával do oleje.Že kápnete pod svíčku,či stříknete do sání není nic nezvyklého,že motor chytne.Ono i s kompresí je to bez měřáku sporné,zdá se,že tlak je,asi malý.Zde spíš na základě netěsnících kroužků schází podtlak k nasátí benzinu z karburace,nepíšete,jestli je svíčka při startování mokrá od benzinu.
Osobně jsem před pár lety mordoval dvoutaktní elektrocentrálu,to je doslova očistec,na sání jsou planžety,musejí těsnit,byly orezlé.Po vyčištění je naladit aby těsnily je docela kumšt.Nakonec jsem ji rozchodil.:-)

Jak píše Lubomír. Základ, zkontrolovat svíčku. Pokud je suchá (což pravděpodobně dle uvedených skutečností bude) tak je to jedině v karburaci. Pak je nutné opět, jak píše i Lubomír, zkontolovat zda jde do karburátoru palivo, pokud je sání závislé na membránách, zda membrány těsní a pochopitelně kontrola přívodu benzinu a trysek.
A to, že nateče benzin do vany motoru, to je sakra divné. Centrálu jsem sice ještě "nedělal", ale aby do motoru pod písty natekl benzin? To by bylo opravdu možné pouze v případě, že by nádrž byla výš naž vstup benzinu od karburátoru a do motoru, karbec rovněž a u karburátoru, pokud má plovák, tento netěsnil a docházelo k volnému průtoku z nádrže do prostoru nad pístem. :-/

Je to divné,benzin se musel někudy dostat do oleje,pak to hulilo,mohlo to blafnout v motoru dole,můžou být napečené i ventily.Prvotně hledat důvod.Osobně bych sundal hlavu a zkusil na petrák,jestli těsnějí kroužky.Jak netěsnějí,palivo se tlakem dostává pod ně.
A,že to dole chytne není nic nezvyklého,asi před čtyřmi lety se vznítila nafta s olejem kámošovi ve Sceniku a to ho nehonil,jel pouze čtyři kilometry vedle do vesnice.Motor zralý na generálku a měl velké štěstí,že to po vypnutí motoru za chvíli přestalo hořet.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru