Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topení v bytě

Dobrý den.

Hledám někoho kdo by mi poradil ohledně vytápění v bytě. Vloni jsem měla v bytě větší teplo.

I když nastavím na termostatu více tak i tak ta teplota nestoupne. V bytě mám tak 19,3

Topení je dole studenější.

V koupelně sem to nechala pár dní zaplý, byla teplá jen spodní levá příčka. Jinak celý studený.

Když chci klasicky šroubovákem odvzdušnit, tak teče hned voda. (zkoušela jsem to i vícekrát)

Jestli někoho pozvat domů nebo co bych s tím mohla sama ještě zkusit udělat.

Bydlím v bytové jednotce. Mám malou garsonku. Bydlím pod střechou.
Je pravda, že jako netechnický typ asi moc nezmůžu :)
Třeba někdo poradí tady

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Shrnuji Vámi uvedené: bytová jednotka, centrální vytápění, dobře odvzdušněné radiátory (je úplně jed…
George63 21.12.2022 17:23
George63
Však ta vyhláška ještě neplatí, co vím. I kdyby platila a nájemce si koupí klasický přímotop na přit…
Lukas1982 21.12.2022 18:03
Lukas1982
:-D Asi jsi nepochopil, že mělo jít o vtip. :puff:
George63 21.12.2022 18:12
George63
No mně to jako vtip nepřipadá... 468978-vytapeni-pouze-na-18-c-ministerstvo-nastinilo-jak-by-to-v-pr…
Lukas1982 21.12.2022 18:13
Lukas1982
No, možná máš pravdu a třeba to opravdu nakonec sranda nebude. "ONI" to možná nakonec opravdu prosad…
George63 21.12.2022 18:39
George63
Přesně. A proto jsou jakékoli regulace k ničemu. Lepší je nechat ať se to zreguluje samo, plyn bude…
touchwood 23.12.2022 07:07
touchwood
Trochu jsem nepochopil Tvůj příspěvek. Osobně si myslím, že důchodce, tedy myšleno důchodce starobní…
George63 23.12.2022 18:39
George63
Zkus si přečíst, co jsi napsal prve, a pak to cos napsal teď. Nedává to smysl, je to jen souhrn fobi… poslední
touchwood 23.12.2022 20:28
touchwood

Shrnuji Vámi uvedené: bytová jednotka, centrální vytápění, dobře odvzdušněné radiátory (je úplně jedno zda za studena, nebo za tepla !), radiátory na vstupu teplé, dále chladnější a postupně dolů chladnější až studené. Vše odpovídá běžnému normálnímu provoznímu stavu, při nedostatečném ohřevu topného systému.
Z uvedeného závěr: snížený výkon ohřevu vody v systému vytápění celého domu, případně pomalejší cirkulace (menší výkon oběhového čerpadla).
Doporučení k ověření: na radiátorech nastavit termostatické ventily "na plno" a ponechat otevřené. Termostat na zdi nastavit na maximum (ale není mi úplně jasné, co ovládá). Ponechat delší dobu, více dní, takto nastavené.
Pokud vypínáte a snižujete výkon vytápění, třeba na noc, nebo i dopoledne v době nepřítomnosti, byt částečně vychládne a pak nestačí výkon na dostatečné vyhřátí.
Pokud nepomůže a teplota v bytu se nezvýší, kontaktovat majitele/ provozovatele/ správce domu a reklamovat nedostatečné vytápění.
Zřejmě "respektuje a zajišťuje" nařízení současné vlády, že by mělo stačit vytápět pouze na 18 st.C.:-D

No, možná máš pravdu a třeba to opravdu nakonec sranda nebude. "ONI" to možná nakonec opravdu prosadí a třeba i uzákoní.
Cituji z uvedeného článku:
"Podle právníků je vymahatelnost vstupu do bytu za účelem měření teploty absurdní. "Je to nerealizovatelné, nevymahatelné. Přijde kontrolující orgán a občan řekne, že ho dovnitř nepustí. Přijde kontrolující orgán s policistou a policista musí uvést, že tam je nebezpečí na životě, na zdraví, na majetku nebo na životním prostředí," ...
Pouze stačí, aby Rakušák prosadil, do uvedeného odstavce, co se týká policie: "nebezpečí ohrožení ekonomiky státu a porušení nařízení vlády". A už budou mít zákonný důvod. Však "ONI" se nějak poradí. :-(
Na poddaný lid musí být přísnost! ;-)

Přesně. A proto jsou jakékoli regulace k ničemu. Lepší je nechat ať se to zreguluje samo, plyn bude stát tolik, že to důchodce zruinuje a šetřit začnou sami, namísto toho aby se obávali, že je bude někdo fízlovat, kontrolovat a omezovat na domovní svobodě. Čiň peklu dobře, peklem se ti odmění. ]:)

To je taky nápad, naivně chtít po národu aby se sám hamoval ve prospěch celku. Já-já-já, jenom já...

edit: a Brtník byl jen krutě přímočarý...

Trochu jsem nepochopil Tvůj příspěvek. Osobně si myslím, že důchodce, tedy myšleno důchodce starobní, to většinou moc "nezrujnuje", pokud nejde o výjimky. Ti totiž byli, už z dřívějších dob, na přizpůsobení se skromnějšímu životu a možnostem zvyklí a jsou většinou, proti negativním změnám odolnější, než mladší ročníky. A to už nemluvím o obavách z fízlování, kontrolování a omezování těch domovních svobod. Na to jsme byli v dřívějších dobách také rovněž poměrně zvyklí. Ovšem že se to vše postupně vrací, to je celkem zřejmé, možná i ve větší a radikálnější míře než dříve a budou s tím mít větší problém právě nynější střední generace a mladší. Většina z této generace a pak už ta další, si totiž neuvědomuje, co si uvědomujeme my starší, že se vlastně vrací, co se týká těch různých omezování a nařízení, obdobná doba, jako byla před devadesátkami.
Nevim kde přišel Brtník na to, že jsem cituji "důchodce. u nich špatně odlišíš klasické důchodcovské nadávání na všechno od cíleného špinění a papouškování dezinformací". A už vůbec nechápu, kde přišel na to, že píši, opět cituji, jako "tupý dezolát". Tím mne neurazil, pouze jsem se tomu musel usmát. Lidé, kteří používají tento slovní "žargon", s těmi není radno se dávat do diskuze. Nemá to cenu.
Nikde jsem se totiž, jak ve své radě, tak v reakci na příspěvek Lukáše, takto nevyjádřil a nejsem určitě důchodce, který na všechno nadává a už vůbec "nešpiním a nepapouškuji dezinformace".
Pouze jsem si neodpustil "rádoby" vtip, ktarým jsem nastínil tazatelce, o co by mohlo, v jejím případě možná rovněž jít. A že jde o fakt, toho se pak ujal až Lukáš se svým odkazem a neměl jsem důvod mu to vyvracet. A pouze jsem reagoval na obsah toho článku v odkaze, kdy jsem dodal, že je u nás možné i, dle právníků, nemožné. :-D
No teď koukám, že jsem se moc rozepsal a jde o věci, které do této skupiny nepatří a měly by se spíše přesunout do skupin "Život", nebo "Debaty". Ale vzhledem k tomu, že jsem spíše praktik a bastlíř, tak na tyto skupiny moc času nemám a tak je navštěvuji minimálně a už vůbec nemám čas a náladu, se v nich angažovat. Tož raději končím a vzhledem k době vánoční, přeji jak Tobě, tak i ostatním, kteří případně toto čtou, pěkné prožití svátků Vánočních a hodně zdraví a štěstí v nastávajícím roce. A jak říkáme my pamětníci "Hlavní je zdraví a pohlavní svěžest. To ostaní přijde samo". :-D:puff:

Zkus si přečíst, co jsi napsal prve, a pak to cos napsal teď. Nedává to smysl, je to jen souhrn fobií a obecných (a hloupých) předsudků. Chápu, že tvé "O tempora, o mores" mělo mít sebeobhajující smysl, ale tak nějak to nevyšlo. Zůstalo z toho jen něco na způsob "zlatí komunisti!." Já tě nechci lustrovat a ani odsuzovat, jen ti píšu jak to vidím svým nezúčastněným pohledem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru