Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sieťový Adaptér,aký

Zdar,potreboval by som poradiť ohľadne sieťového adaptéra.Mám lampu taký čínsky šmejd túto: https://kamilla24.lv/products/37401/
Chcel by som to prerobiť na sieťový adaptér ,len neviem ,aký by bol vhodný.Lampa je na baterku je tam podľa infa na nete 800mAh a výkon led by mal byť 10W na krabičke je potom info 220V 50Hz/60Hz.Baterku by som vyhodil a nahradil by som to adaptérom.Bol by vhodný trebárs tento: https://lnk.sk/crx4 ,dík za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Napájanie je v spodnej časti lampy. Rozober to a zmeraj napätie akumulátora. Preruš jeden vývod akum…
ok 08.11.2022 05:46
ok
Adaptér chcem napojiť priamo to znamená keď sa budeme baviť o adaptére z alzy tak jednoducho koncovk…
Miroo 08.11.2022 07:51
Miroo
to tvoje ledkové světlo je navržené na napájení z 3.7-4V. když chceš na výstup zdroje malého ss napě… poslední
lední brtník 08.11.2022 20:20
lední brtník

Napájanie je v spodnej časti lampy. Rozober to a zmeraj napätie akumulátora. Preruš jeden vývod akumulátora a zmeraj prúd pri odpojenej sieti a zapnutej lampe na plný výkon. Tieto merania urob pri plne nabitej lampe a pri odpojenom sieťovom kábli - v niektorých verziách nie je sieť galvanicky izolovaná. Podľa toho vyber sieťový zdroj a pripoj ho namiesto akumulátora. Nepíšem ti presné hodnoty, lebo existuje niekoľko verzií zapojenia tejto lampy a tie sa líšia zapojením a aj akumulátorom. Videl som verziu predávanú v Rusku. Tá má akumulátor, ktorý je nabíjaný z prúdového zdroja bez ochrany a preto nesmie byť pripojený trvale k sieti, ale len počas nabíjania. Pozri si https://www.youtube.com/watch?v=W0x2LEZafB4
Tvoja verzia sa zrejme líši od tej ruskej (máš tam v popise USB konektor ktorý na tej ruskej verzii chýba a mal by byť galvanicky izolovaný od siete) a preto máš aj iné zapojenie. To si prever a ak sa v tom nebudeš vyznať tak to odfotografuj a ukáž nám to.

Adaptér chcem napojiť priamo to znamená keď sa budeme baviť o adaptére z alzy tak jednoducho koncovku odrežem a napojím klasicky vypinač ,led.To znamená,že nebudem zapájať do toho ten plošák,proste jednoduchý okruh zdroj,vypinač,led.Baterka sa nabíjala priamo cez elektrickú šnúru,kde v lampe sú priamo obvody na reguláciu,žiadne USB nabíjanie to nemá.Vypinač je na boku základne.
https://i.postimg.cc/tgT0BzmC/20221108-074112.jpg

https://i.postimg.cc/Vkq2fV2N/20221107-234140.jpg

to tvoje ledkové světlo je navržené na napájení z 3.7-4V.
když chceš na výstup zdroje malého ss napětí dávat do cesty klasický vypínač pro střídavý proud, bude se stejnosměrným proudem rychle opalovat a zvětšovat přechodový odpor.
to už se v sérii s lampou na nízkém napětí a vyšším proudu projeví.

místo neefektivního lineálního stabilizátoru by byl lepší nějaký měnič z 5v dolů, třeba z alienexpress - a už je kolem toho zbytečné shánění a bastlení, kterému se dalo vyhnout lepším výběrem lampičky.
a jak ti psali, ještě tě čeká proměření v/a charakteristiky lampy, dokud to teď funguje, ať víš na co ten měnič dimenzovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru