Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baterie pro fotovoltaickou elektrarnu

Abych dokoncil myslenku - takhle vypada muj testovaci proces:
fkP9lAI
Zleva: LiitoKala-300, tri LiitoKala-500, osm samostatnych nabijecek, ozivovacka a jeste jedna Lii-500. Fotka zachycuje stav vcera, takze po ctyrech dnech testovani.
Clanky na hromadach vpravo nahore jsou otestovane, pouzitelne jsou ty tri nejvetsi hromady - modre a sede jsou 1700+, dalsi hromada je 2000+ a ta prevazne ruzova je 2500+.
Z padesati baterii je asi ctvrtina k nicemu (vytekle, nerozebiratelne, NiMh), asi tak dvacet clanku je nepouzitelnych (kapacita pod 1000, prehrivaji se nebo jsou mechanicky poskozene), a asi dvacet maji kapacitu 1000-1500, takze se daji pouzit na neco jineho, treba do svitilen, veci na solarni pohon, "pomocne" baterky (pro cerpadlo) apod.
Jeste nemam dotestovano, ale odhaduju, ze zatim mam asi 120 dobrych clanku (1500+) a aspon dvacet pouzitelnych. Takze v prumeru asi 2,5 dobreho clanku na jednu notebookovou baterii, a jeden dobrej clanek me prisel na padesat centu (dvanact korun).

EDIT: pochopitelne jeste budu testovat, jak drzi napeti rekneme po dvou mesicich. Z minule varky, kde bylo asi dveste clanku, jich asi patnact kleslo na +/- 3.7V a dalsich patnact niz (pod tri). Ty ovsem lezely (kvuli me lenosti) asi dva roky :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny