Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autobaterie - kdy ji vyměnit?

Byl jsem zvyklý, že baterka v autě se se mnou loučí postupně. Že když je motor studený, tak se jí trochu pomůže nabíječkou, pak trochu víc, ale teplý motor nastartuje a pak nastane čas na výměnu.

Když jsem měl nové auto, po osmi letech jsem jel někam daleko, přijel jsem domů, všechno v pohodě, ještě jsem jel do qelbu a domů už jsem nedojel. naštěstí poblíž byl servis, tak jsem se nechal odtáhnout domů, zaplatila to pojišťovna a baterku jsem vyměnil sám. Pravda, už rok předtím mi v servisu říkali, že baterka už přesluhuje. Ale já jsem žádný problém nepozoroval.
Teď nastává doba, kdy baterka slouží stejně dlouho jako ta předešlá, tak mám obavy, aby mne někde nenechala na holičkách. Ale zase nechci strkat peníze do nové baterky, pokud ta co tam je může ještě rok, dva sloužit.

Lze u současných baterek nějak poznat, že je čas koupit novou, když auto normálně funguje a spolehlivě startuje?

Pro informaci: Mám Renault Thalia 1,2/16v.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zatím nijak, a když to bude blbnout (startování) tak doporučuji koupit značkovou autobaterku např. Y…
jezekhifi 19.09.2022 21:05
jezekhifi
Brácha má naopak s Exide špatnou zkušenost. Studenou naftu nenatočil.
Prasak 20.09.2022 06:14
Prasak
Hmm tak Yuasu, stou mám velmi dobré zkušenosti. Vydržela mě cca 9 let. Byla to druhá autobaterka v m…
jezekhifi 20.09.2022 08:39
jezekhifi
Abych přiznal, tak Yuasu ani neznám. Já baterii řešil letos zjara, kdy jsem prostě auto jeden den so…
Prasak 24.09.2022 12:38
Prasak
Tak pravda, Yuasu znají spíš motorkáři. Ale ona děla aku do všeho. No a je to Japonec, takže se dá č… poslední
jezekhifi 24.09.2022 13:08
jezekhifi

Zatím nijak, a když to bude blbnout (startování) tak doporučuji koupit značkovou autobaterku např. Yuasa, nebo Exide. Vyhni se obloukem Varta a spol ty nebrat. Jo a autobaterie Bosh je také Varta.
A hlavně u kvalitního prodejce (doporučuji https://www.bateriecepek.cz) Už nekupuji jinde.

A taky doporučuji kvalitní nabíječku Ctex a pro testování mám tohle https://www.bateriecepek.cz/Tester-auto-moto-baterii-d2489.htm
Supr mašinka.

Abych přiznal, tak Yuasu ani neznám. Já baterii řešil letos zjara, kdy jsem prostě auto jeden den sotva natočil a druhej den, i když jsem baterii nabil, tak vydržela dva starty. Náhlá smrt.
Takže jsem chtěl koupit baterii a brácha mě před Exide varoval, protože i přes reklamaci baterka stála za prd. Takže mám Vartu a zatím dobrý. Zima ji prověří. Na druhou stranu, mám jen 1,4 benzín.

Tak pravda, Yuasu znají spíš motorkáři. Ale ona děla aku do všeho. No a je to Japonec, takže se dá čekat kvalita. Také jsem ji neznal, až jsem ji dostal do mé Toyoty a nemohl jsem ji vynachválit. A to musely změnit upínání (v tom obchodě), protože byla vyšší než puvodní aku od vyroby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru