Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátové spínání oběhového čerpadla od tepelného čidla v bojleru.

Tak ještě doplňuji, pro případné zájemce, vyřešení, schéma a skutečné provedení celého systému bezdrátového DO oběhového čerpadla, umístěného u akumulační nádrže TČ, termostatem u bojleru TUV, umístěného v jiném prostoru objektu. Fotka provedení- vlevo to černé, je ten digitální elektronický termostat, který snímá teplotu na bojleru TUV, s vysílačem signálu 433MHz. Vpravo to bílé, je přijímač signálu a stejný termostat, který snímá teplotu akumulační nádrže topného systému, která je ohřívána tepelným čerpadlem, se zásuvkou pro připojení napájení oběhového čerpadla, samostaného okruhu teplé vody, mezi nádrží TČ a bojlerem TUV.

Funkce je taková, že pokud je ohřívána voda v nádrži a v bojleru je nižší teplota, běží oběhové čerpadlo a bojler je vyhříván vodou z nádrže TČ. Pokud teplota vody v bojleru dostoupí nastavené teploty na jeho termostatu, ob.čerpadlo se vypne. Po poklesu o nastavenou hysterezi na termostatu se čerpadlo opět zapne. V případě, že je v nádrži TČ voda ohřáta, na nastavenou teplotu na termostatu na nádrži, ob.čerpadlo běží. Po poklesu teploty vody v nádrži o nastavenou hysterezi se ob.čerpadlo vypne. Takže termostat u bojleru blokuje čerpadlo při dostoupení maximální teploty na bojleru a termostat u nádrže blokuje čerpadlo při minimální teplotě na nádrži. Což zajišťuje plně automatický provoz ohřevu bojleru. Pokud teploty odpovídají požadavku na ohřev, čerpadlo běží. Pokud není voda v aku. nádrži ohřáta na min. nastavenou teplotu, čerpadlo je vypnuto. A pokud teplota vody v bojleru je ohřáta na max. tepotu nastavenou , opět je čerpadlo vypnuto. :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny