Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka AEG Lavamat L46010L - netočí buben

Toto není dobrý přístup. Né kvůli přírodě, té to je úplně jedno, jak se tu chováme. Ale to, že životnost nových praček obecně je krátká a tak si s novou člověk nepřilepší. Těch věcí, co se v pračce může pokazit je jen pár. Ložiska, čerpadlo, tlakáč, řídicí jednotka, uhlíky, tlumiče, motor, topné těleso. Možná eště něco. Neodejde vše najednou. Odchází to postupně a když si je člověk schopen si to opravit sám, tak ušetří hromadu peněz(vztaženo vůči potřebě kupovat co pár let novou pračku). Většina těch věcí stojí do 300kč. V průměru, jestli se pokazí jedna za rok, je to 300kč/rok. Nová pračka co 4roky(odhad) v ceně 8000kč. Nebo 4x300kč=1200kč.

Nové díly jsou i na starší pračky, než 12let. Spousta věcí je furt stejná. Ložiska, uhlíky, tlumiče, tlakáč, motor, topné těleso, hadičky, vypouštěcí hadice. Možná by byl problém s čerpadlem, ale tam není důvod měnit tvar. Asi největší problém by byl s řídicí jednotkou, jelikož jsou tam čipy, co asi jen tak v GME či na Aliexpressu se sehnat nedají. No a nešvar posledních let, všade cpat LCD... To je vcelku zbytečná věc, která se taky ráda kazí.

Ztráta času to rozhodně není. Člověk má nějaký životní čas, který musí naplnit. Někdo čumí na TV, někdo hraje celý den hry. Někdo hledá pokemony, někdo jezdí na kole. Někdo sedí v hospodě, nebo krmí holuby v parku. Někdo čumí z okna a buzeruje malé děcka, že běhají po trávě. No a někdo se zabaví tím, že si opraví domácí spotřebiče.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny