Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výdrž stropního LED světla

Řeším otázku stropního svítidla do obýváku a všechny typy, které se mě (a hlavně manželce) líbí mají pevné LEDky, které dle vyjádření výrobce nejsou vyměnit. Rádi bysme pořídili něco v tomto stylu: 820-led-osvetleni-interieru Máte někdo s těmito světly dlouhodobější zkušenosti? Případně nevíte, jestli by nebylo možno ty LEDky časem něčím nahradit? (napadl mě LED pásek). Nebo nevíte o podobném typu s vyměnitelnými LEDkami, případně žárovkami. Jde mi o to, že bych nerad vrtal do stropu díry, svítidlo připojoval a za pár měsíců ho zase sundával, protože přestane svítit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky bych volil raději led zárovky, viz. Host. Spotřeba skoro žádná, některé mají v sobě pohybové či… nový
Lukas1982 11.08.2022 11:48
Lukas1982
Ano mám zkušenost. v mém případě to začlo svítit pruhovaně do žluta asi po třech letech. Buď tam dát… nový
kejki 12.08.2022 07:45
kejki
Podle dlouhodobých zkušeností mi značná část led-žárovek odešla dost brzo. Málokteré vydržely jako k… nový
ml1 15.08.2022 11:51
ml1
Jo, LED žárovky odcházejí brzy. Ty značky Tesco za 13Kč. Už asi pět let máme všechny žárovky v bytě… poslední
martas38 15.08.2022 14:25
martas38

Taky bych volil raději led zárovky, viz. Host. Spotřeba skoro žádná, některé mají v sobě pohybové čidlo, což je paráda a nejsou drahé. Co se týká výdrže, tak za 6 let fungují pořád všechny. V kuchyni máme LED pásek pod horníma policema a taky paráda. Synátor má zase LED pásek v pokoji na zdi i s dálkovým ovládáním, kde jdou měnit barvy i jas, blikání...
Každopádně životnost je určitě daleko delší než u klasických žárovek.

Ano mám zkušenost. v mém případě to začlo svítit pruhovaně do žluta asi po třech letech. Buď tam dát náhradu - kulaté LED světlo do stropnic, nebo pásek. V patře máme světla Diamant, neběží tolik hodin, takže po třech letech bez problémů (nebo jsou lépe vyrobená). A ovladač těch světel Diamant zlobí - zřejmě svodem žere baterku, takže s jeho výhodami moc nepočítat.

Podle dlouhodobých zkušeností mi značná část led-žárovek odešla dost brzo. Málokteré vydržely jako klasická žárovka. Rtuťové úsporky jsou na tom o něco lépe, tam, kde se nebliká příliš, vydrží tak třikrát dýl.
Z toho důvodu bych se bál instalovat svítidlo s nevyměnitelným světelným zdrojem.

Před pár lety nám v práci namontovali ledkové jako zářivky (taky nevyměnitelné) a ty teda drží už několik let. Ale to neni moje starost, já bych to domu neriskoval. Navíc takovou sviňárnu nechci podporovat. Ono pokud jde o světla ovládaná aplikací, tak tam možná ještě dřív nastane konec softwareové podpory.

Jinak nějaká kutilská výměna není vyloučená, pokud výrobce to světlo vyloženě neudělá nerozebíratelné či nedobytné (dá se o tom na internetu najít hodně, navzdory slibované životnosti na desítky let těch odešlých svítidel existuje spousta a to neni ani 10 let), ale přecejenom vyšroubování žárovky je pořád daleko jednodušší, Edison to tehdy vymyslel výtečně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru