Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výdrž stropního LED světla

Řeším otázku stropního svítidla do obýváku a všechny typy, které se mě (a hlavně manželce) líbí mají pevné LEDky, které dle vyjádření výrobce nejsou vyměnit. Rádi bysme pořídili něco v tomto stylu: 820-led-osvetleni-interieru Máte někdo s těmito světly dlouhodobější zkušenosti? Případně nevíte, jestli by nebylo možno ty LEDky časem něčím nahradit? (napadl mě LED pásek). Nebo nevíte o podobném typu s vyměnitelnými LEDkami, případně žárovkami. Jde mi o to, že bych nerad vrtal do stropu díry, svítidlo připojoval a za pár měsíců ho zase sundával, protože přestane svítit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle dlouhodobých zkušeností mi značná část led-žárovek odešla dost brzo. Málokteré vydržely jako k…
ml1 15.08.2022 11:51
ml1
Jo, LED žárovky odcházejí brzy. Ty značky Tesco za 13Kč. Už asi pět let máme všechny žárovky v bytě… poslední
martas38 15.08.2022 14:25
martas38

Podle dlouhodobých zkušeností mi značná část led-žárovek odešla dost brzo. Málokteré vydržely jako klasická žárovka. Rtuťové úsporky jsou na tom o něco lépe, tam, kde se nebliká příliš, vydrží tak třikrát dýl.
Z toho důvodu bych se bál instalovat svítidlo s nevyměnitelným světelným zdrojem.

Před pár lety nám v práci namontovali ledkové jako zářivky (taky nevyměnitelné) a ty teda drží už několik let. Ale to neni moje starost, já bych to domu neriskoval. Navíc takovou sviňárnu nechci podporovat. Ono pokud jde o světla ovládaná aplikací, tak tam možná ještě dřív nastane konec softwareové podpory.

Jinak nějaká kutilská výměna není vyloučená, pokud výrobce to světlo vyloženě neudělá nerozebíratelné či nedobytné (dá se o tom na internetu najít hodně, navzdory slibované životnosti na desítky let těch odešlých svítidel existuje spousta a to neni ani 10 let), ale přecejenom vyšroubování žárovky je pořád daleko jednodušší, Edison to tehdy vymyslel výtečně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru