Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skladba zateplení podkroví

Dobrý den,
prosím o radu ohledně skladby zateplení v podkroví. Řeším dilema, jak správně a účinně zateplit podkroví a zjm. prostor mezi pozednicí a trámem, který nese krokve. V této mezeře se nacházejí vazné trámy, které jsou směrovány kolmo. Napadá mě tam nacpat vatu a pak ještě další vrstvu před to (podél celé nadezdívky). Myslíte, že to bude stačit, nebo mám vatu dotáhnout až na samý konec střechy a do podhledu? Přikládám nákres konstrukce a mého záměru. Děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Přijde mi to v pořádku, jen to musí být opravdu utěsněno. To se týká i elektroinstalace a detailů ok… nový
kejki 09.08.2022 12:49
kejki
dobrý den, děkuji za reakci. Nerozumím, jaké odvětrání máte na mysli. Střecha je odvětrávaná, je tam… nový
bob32 09.08.2022 14:51
bob32
Milan Cukrář chodí na poradte.cz, jinak podrobný popis nabízí i dek na https://www.youtube.com/watch… nový
kejki 11.08.2022 08:37
kejki
Ne špatně. A mohu já mít otázku? Proč když tomu vůbec nerozumíte, tak se do taková akce chcete pouš… nový
Vla 12.08.2022 16:27
Vla
Tak spousta lidí si to raději zmrví sama včetně plísní v baráku, než by si to nechala udělat od něko… nový
martas38 14.08.2022 04:38
martas38
Asi jsem boba nas ral. Já kutilům fandím a musí se jim pomáhat. Při kouknutí na fota mi naskočilo v… poslední
Vla 14.08.2022 19:20
Vla

Přijde mi to v pořádku, jen to musí být opravdu utěsněno. To se týká i elektroinstalace a detailů okolo trámů. A myslím, že se dělá nahoře odvětrání, Milan Cukrář má na rajčeti obrázky a výrobci izolací v instruktážích také.

dobrý den, děkuji za reakci. Nerozumím, jaké odvětrání máte na mysli. Střecha je odvětrávaná, je tam mezera mezi krytinou a střešní fólii. Čili skladba by byla - vata,prkenný záklop střechy, střešní folie, mezera, krytina. Ohledně těch fotek: jestli myslíte toto https://cukrar.rajce.idnes.cz/Podkrovi/706876855, není tam ta mezera mezi vatou a folii z důvodu použití reflexní fólie, která potřebuje vzduchovou mezeru aby odrážela teplo zpět? Nebo z důvodu chybějícího odvětrání mezi krytinou a záklopem(folii)?

Ne špatně.

A mohu já mít otázku?
Proč když tomu vůbec nerozumíte, tak se do taková akce chcete pouštět?
A ještě jednu:-) proč (při takové investici) se nezeptáte nějakého odborníka Ing. co se tím zabývá? V dobrých stavebninách to je v ceně.
Zdravotní problémy také řešíte na poradně?

Nezlobte se na mé otázky, ale je to jako by jste přišel k lékaři s tím, že vás bolí noha a on vám začal dávat rady, jak na migrénu.

Tak spousta lidí si to raději zmrví sama včetně plísní v baráku, než by si to nechala udělat od někoho, kdo s tím má zkušenosti a rozumí tomu....
Co mě kdo bude vykládat, všechno vím nejlíp, případně se optám podobného génia, jako jsem já sám. Však ušetřím na třistatisícové částce 6800Kč. Sice to bude třista litrů vyhozených z okna, ale bude mě hřát, že jsem kutil...

Asi jsem boba nas ral. Já kutilům fandím a musí se jim pomáhat.

Při kouknutí na fota mi naskočilo v hlavě stavení z roku něco kolem 1890. Půda, každý trám jiný, sem tam něco chybí a tu a tam něco shnilého.

Vím, že každý nějak začínal a každý udělá chybu. Ale pod dohledem zdatného ošetřovatele, který se koukne a zhodnotí, tak to půjde.

A když pán půjde např. do Deku a řekne, že si to koupí tam a poprosí je, ať pošlou technika. A ať udělají návrh a rozpočet. Oni budou rádi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru