Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plevel, tráva a mech pod dlažebnimi kostkami

Nebýt EU a jejích zákazů, dal by se ještě koupit totální likvidátor všeho rostoucího s dlouhodobým účinkem, Travex. (chlorečnan sodný). Dá se koupit, ale jen pro zemědělce a profesionály s ověřením. Takže volně ne. Proto, že je to prekurzor výbušnin.
Asi by to teroristi kupovali u nás v drogerii.
Ale dá se koupit chlorečnan draselný, smíchaný se solí, která jeho oxidační schopnost omezuje. Myslím, že jako totální herbicid to funguje podobně.
https://www.funchem.cz/www-funchem-cz/eshop/0/3/5/889-Chlorecnan-draselny-39-5-inertni-smes-s-NaCl-1000-g
Herbicidy jako třeba Roundup, fungují jen na zelené části rostlin, takže pokud jsou v zemi semena, plevel vyroste znovu. A jiné herbicidy které působí i v zemi se asi jinak koupit nedají (ale nevím).
Zkusil bych ten chlorečnan. Ale mech není tak úplně rostlina, nevím, jestli by to i na mech působilo (ale myslím že jo). Pokud by mech přesto vyrostl, dá se celkem snadno zlikvidovat zelenou, nebo modrou skalicí (síran železnatý, nebo měďnatý).
Dávat plachtu pod dlažbu nebude dobré. Stála by na tom voda, a nová polétavá semínka se stejně uchytí ve spárách. Chlorečnan nějakou dobu vydrží a jak se něco znovu uchytí, není problém znovu dlažbu pokropit.
Tak mě ještě napadlo, chlornan sodný, běžné Savo, by rostlinám asi také moc nechutnalo, to je běžně v každé drogerii. Ale nemám vyzkoušeno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny