Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce bytu - firmy, terminy

Přijde mi docela absurdní, že na IT práce je třeba o dost vyšší odbornost než na "rekonstrukční řemesla". Často to jsou lidi kteří se sotva vyučili, žádní myslitelé, nic moc praktici a jsu nesmyslně přeplácení. Řeším to tak, že je nepodporuju a dělám vlastníma rukama co zvládnu. Výhodu je, že přesně vím co, kde, jak a proč je uděláno. Pak to zvládnu servisovat a opravovat svépomocí. Svěřit to někomu znamená zaplatit násobně více a přijímat nemalá rizika. Neznám moc slušných řemeslníků a v Praze už vůbec ne. Předraženost prací a zboží, materiálů je uměle vyvolaná. Normální je nepodoporovat to. Nejhorší je přístup "rychle to oflikovat, shrábnout peníze a rychle zmizet".

Snad jsem trochu pomohl srovnat si to v hlavě. Bude to spousta starostí, ale zvládnot to svépomocí má smysl. Na finální obložení koupelny a WC bych si našel šikovného obkladače. WC určitě udělat oddělené příčkou od koupelny.

Do začátku pomůže se zorientovat jednáním s firmami. Tlačit je do co nejpodrobnějších nabídek. To pomůže se zorientovat. Pak si sepsat svůj projekt. Podle potřeby se podívat do literatury... opatrně s obvyklou argumentací "takhle se to dělá dvacet let...".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny