Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z nepochopitelných důvodů vypadává elektřina

tazatel nemá doma třífázový motor, fak bych sem netahal nesouvisející krámy.

odporovou zátěží je ten fén. ovšem jestli má nějakou regulaci, místo sinusovky odebírá deformované čtvrtsinusovky s většími proudovými špičkami.
spínané zdroje v zátěži mají téměř cos fí 1. ale zase když vstupní usměrňovač pracuje do velkého kondenzátoru, propuští přes diody jen úzké proudové špičky s mnohem vyšší amplitudou a taky s vyššími harmonickými.
když tazatel mluví o tiskárně, možná má laserovku se zapékací pecí, která si chvíli taky pár set wattů sosne a její odběr může mít stejné nectnosti.

jistič má uvnitř vybavovací cívku - ta může být z těch výkonných harmonických docela rozdrážděná a vypne už dřív, než odpovídá normálním podmínkám při 50hz.

já měl původně za to, že se mezi různými zásuvkami v místnosti s mizerně dotaženým hliníkem může vytvořit rozdíl potenciálů, který by mu mohl přemosťovat zdroj v pc - usb kabel - zdroj v tiskárně.
ale teď mi připadá pravděpodobnější, že si to způsobují samy ty poměrně výkonné spínané zdroje -> proto bych navrhoval vyměnit bytový jistič za typ od jiného výrobce. předpokládám, že nejde o hlavní jistič.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny