Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka-Indesit WB111

Zdravím,
chtěl bych se poradit ohledně pračky. Přestala fungovat. Jedním kolečkem se nastavuje teplota, druhým kolečkem se volí režim. Dříve, když fungovala, tak se dal prášek, nastavila teplota, nastavil režim. Zapnula se pračka do pohotovostního stavu, a pak se zapnul start. Skoro okamžitě se začala napouštět voda a přitom se pootáčel buben. Když bylo vody tak akorát, pračka nějakou dobu nahřívala a pak prala. Máchala a nakonec ždímala. Přitom se voda odčerpávala.

Teď, místo aby po Startu se začala voda téměř hned napouštět, tak to trvá tak minutu až dvě, než se začne napouštět. Něco se napustí, ale netočí. Po prvotním napuštění(normálně to napouští na několikrát) je slyšet rele, že asi 3x cvakne, ale buben se neroztočí.Pak to takto zůstane asi na 5minut. A pak se znovu začne napouštět. Ale ne z toho místa jak se sype prášek, ale spíše jakoby někde zevnitř. Pračka hučí a drnčí a když to skončí, v odtoku(nebo přítoku, jsou vedle sebe, tak nevím přesně) zabublá, jako když brčkem vysávám vodu ze sklínky, voda dojde a nahoru jde vzduch s vodou. Opakuje se to asi co 5min(už je to asi posedmé. Takto se to chová nyní, kdy jsem to pozoroval.
Ale ráno, když jsme prali, tak se buben točil. Pračka nějak fungovala(bez dozoru, tak nevím přesně). Pračka má 3 kontrolky. Napouštění, Máchání, Ždímání. Podle toho co se děje přibývá další světýlko(když se ždímá, svítí 3 světla).Ráno ale zůsalo svítit jen světlo Ždímaní, ale nic se nedělo. Oblečení bylo na dotek cítit práškem. Tak jsme dali oblečení zpět, nastavili režim máchání, pračka se točila. Pak kontrolka přeblikla na Ždímání, ale už neždímala(netočila se rychle). A svítilo zase jen to ždímání.

Máte tušení, na co bych se měl zaměřit?
Motor se točil. Nyní se ale netočí v žádném režimu).
Ložisko není přidřené, buben se volně otáčí.
Filtr vyčištěn.
Kolečko s režimy, zdá se, reaguje, protože světýlka podle režimu(napouštění/máchání/ždímání) reagovala.
Relé cvakalo.
Voda se napouští.
Voda se vypouští(čerpadlo funguje).

děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak. Tlumiče vyměněné. Pračka po ždímání, při zastavování bubnu neháže(neškube). Jeden starý tlumič… poslední
patyk 15.03.2022 16:14
patyk

tak.
Tlumiče vyměněné. Pračka po ždímání, při zastavování bubnu neháže(neškube). Jeden starý tlumič je dost vychozený, takže neklade téměř žádný odpor. Druhý tlumič jde pořád hodně z tuha, asi jako ty nové.

Uhlíky jsem taky vyměnil za nové. Ty staré měly už asi jen 1mm. Pračka fungovala chvíli i na tyto staré, neboť jsem drátky kousek nadstavil.

Cena dílů: 300kč 2 tlumiče a 160kč 2 uhlíky. Uhlíky by z Číny šly objednat asi za 50kč oba, ale jak jsem četl, že na celnici mají ještě balíky z podzimu, tak jsem nešel na pivo jeden den a ušetřil jsem na rozdíl :)

Všem velice děkuji za pomoc. Nepomohli jste ušetřit za novou pračku jenom mi, ale i trochu přírodě jsme odlehčili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru