Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protahovačka s cirkulárkou

Zdravím,
potřeboval bych poradit, jestli víte o nějaké dobré, kompaktní(ideálně skládácí) protahovačce s cirkulárkou a posuvným dorazem na desky. Cena asi nebude nižší než 10000kč. Vím, že metabo dělá nějaké, ale to jsou docela vysoké ceny pro mě. Jde mi o nějakou levnější, se kterou jste spokojení. Třeba je to segment, kde nic levného není ani trochu dobré. Ale možná, že je. Třeba aku-vrtačka 12V Parkside z Lidlu je za 1000kč a nedám na ní dopustit. Co si se mnou prošla, to bych v žádném případě za tu cenu nečekal. A to mě před 9ti roky od ní odrazovali, že to je levný šmejd ze supermárketu... Tak tak nějak doufám, že bych narazil na levný, ale velmi povedený model od kohokoliv. Skládací bych velmi uvítal proto, že fakt nemám kde to dlouhodobě skladovat. Nějaký stůl metr x 60cm, který nesložím, mi bude doslava všude zavázet. Ale i takový bych zvážil. Pokud bych z něho demontoval kotouč, tak bych to mohl v pergole využívt jako stůl :D

Nejsem stolař, ani nemám ambice se jím stát. Mám u domu tak 50 desek z pily. Vzduchosuchých. Na pile mi nařezali strom na různé tloušťky(2,5-3cm) a šířky(10-20cm). Je to ale neohoblované a boční strany desek, když se k sobě přiloží, tak jsou mezi ními mezery, neboť je to zvlněné(ale to ze všech stran). Do teď jsem tu boční rovnost moc neřešil, i když mě to štvalo. Taky jsem to dřevo vždycky brousil kotoučovým šmirglem(nejprve 40zr, pak dle požadavku 120, nebo 180). Ale brní z toho dost ruky, tak chci nějaký protah, a pak do hladla to jen přeleštit 180kotoučovým šmirglem. Příležitostně dělám různé výrobky na doma. Knihovnu, police, postele děckám, botník a tak... Beru to jako zábavu. Naučit se něco nového, nové postupy, relax.

El.hoblík se mi skoro vůbec neosvědčil. Bud s tym neumím, nebo to není na to vhodné.

děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkouším stroj(parkised padm 1250) seřídit. Nejprve stoly, aby šly vůči sobě v rovině. Přední stůl je…
patyk 17.03.2022 12:56
patyk
Nastavení nožů takzvaně na hup. Hledej na youtube. Taky jsem nepochopil jak ten přípravek použít. poslední
Cat 17.03.2022 18:44
Cat

Zkouším stroj(parkised padm 1250) seřídit.
Nejprve stoly, aby šly vůči sobě v rovině. Přední stůl je vůči zadnímu stolu do "V". U válce je níže, než na konci stolu. Seřídit to asi nepůjde, neboť ten přední stůl jede v otvorech, které nemají vůli, takže není kde ho posunout.

Plastové ozubené kolečka. Ty jsou ale, podle YT i u Scheppach 1080.

Napínání řetězu je provedeno pružinou, která klouže po tom řetězu. Navíc, jedno plastové kolečko po pružině lehce drhne. Už je vidět na obrázku odřenina na pružině. Černé tečky jsou barva z pružiny.

Pro nastavení nožů je přiložen přípravek. Tak nějak nechápu, jak ho použít.

Máte někdo nějaký nápad, jak co s tym?

děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru