Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protahovačka s cirkulárkou

zdravím po delší době.
Přišla mi Parkisde protahovačka(6000kč). Mám z ní smíšené pocity. Z recenzí jsem už na to byl trochu připravený, ale i tak jsem doufal v lepší výkon.
Protahovačka je levná a za ty prachy si asi říkám, že nedokonalost výsledné práce se tou cenou omluví. Ale taky nejsem chudý, abych nehrábl hloub a líbí se mi Schepach 1080(zběžně jsem ho viděl za 13000kč).

Parkside: bočnice není souběžně se stolem, ale jde do "šipky" k tomu stolu. Vycentrovat to nepůjde, šroubky jsou přesně na dírky. Bočnice pruží. Přitlačit dřevo o bočnici znamená, že se pravý úhel zvětší.
Klička na zvedání stolu by měla být vyšší a ne z plastu. Vyšší proto, že naráží do krytu nožů, který leží na stole.
Protah samotný asi funguje dobře.
Co se mi nepodařilo vůbec je hoblování z hora. I když nastavím stůl na 2mm odběr, tak když přiložím desku na ty dvě rozdílné výšky a sunu dřevo přes nože, tak se vůbec nic neodebírá. Delší dřevo(tak 40cm) leží příliš daleko na snížením stole, takže je nad noži pořád ve vzduchu.

Pokud je srovnávačka špatně navržena, tak mohu využívat jen protah. Požadavek na pravé úhly jsou u mě tak z 10% výrobků. U zbytku je mi jedno, jestli tam je pravý úhel mezi tlouštǩou a šířkou desky. Nicméně pravý úhel by se dal asi dosáhnout použitím maflíku. Musel bych použít nějaké vodítko. Ale to jen u desek. Hranoly třeba 3x3cm takto neopracuji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny